Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kijk je ogen uit in deze vier Afrikaanse landen!

Op reis gaan en de wijde wereld intrekken: dat is zowaar de droom van iedere man of vrouw. Het ontdekken van nieuwe culturen, het kennismaken met andere gebruiken, rituelen, normen en waarden en het bewonderen van adembenemende landschappen: reizen brengt zoveel geluk en plezier met zich mee, dat veel mensen er bijna verslaafd aan zijn geraakt. Op reis leer je jezelf kennen, is een welbekend gezegde. Dit klinkt nogal cliché, maar het is voor veel mensen echt waar: je bent volledig op jezelf aangekeken, en je moet alles zelf zien uit te vogelen. Dat zorgt ervoor dat je in korte tijd een stuk zelfstandiger, ondernemender en zelfverzekerder wordt, eigenschappen die veel mensen kunnen waarderen. Reizen is dus een erg gezonde hobby om te hebben. De meeste gebieden zijn nogal toeristisch. Het continent Afrika is nog niet volledig overspoeld met toeristen. Maar, welke landen in Afrika zijn echt de moeite waard om te bezoeken?

Toverachtig Tanzania

Tanzania is het land dat bekendstaat om de grote natuurparken en savannes. Hier spot je ongetwijfeld die Big 5, en kan je het thuisfront enorm jaloers maken met alle gave kiekjes die je hebt geschoten tijdens die meeslepende jeepsafari! Het land heeft echter nog veel meer te bieden dan dat. Het immense Lake Victoria is ook oogstrelend mooi. Het Victoriameer bevindt zich tussen Oeganda, Kenia en Tanzania en omvat een behoorlijke oppervlakte. Je kan hier fantastische boottochtjes maken waar je volledig tot rust kan komen. Een vakantie neem je immers ook om je batterij op te laden!

Buitenaards Botswana

Botswana is een buitenaards paradijs. Het is niet het eerste land waar mensen aan denken bij het continent Afrika, en dit zorgt ervoor dat het land nog vrij veel ongerepte natuur heeft. In het Chobe Nationaal Park kan je zeer zeldzame diersoorten spotten. Als je geluk hebt, kan je ze op de foto zetten. Zo heb je voor altijd een dierbare herinnering aan deze fenomenale reis. De natuur is daarnaast heel divers: je hebt er savannes, maar ook zoutvlaktes en woestijnen. Elke dag is anders in Botswana!

Zinderend Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een ontzettend veelzijdig land. Je vindt hier gave en wervelende steden, maar ook rustige natuurgebieden waar de flora en fauna zijn eigen gang kan gaan zonder te worden beïnvloed door externe organismen. Het land is een van de modernste Afrikaanse landen, en dit is te zien in de grote steden. Kaapstad beschikt over gloednieuwe koffietentjes waar je hemelse cappuccino’s kan drinken. Een sfeervolle stad waar je je gelijk thuis zal voelen. Als je niet op deze drukte zit te wachten, dan kan je ook wat kleinere steden aan je reisschema toevoegen: Zuid-Afrika heeft het allemaal!

En, ook wanneer ga jij die geweldige safari maken in het o zo mooie Afrika? Het is zeker niet goedkoop, maar het is het geld meer dan waard. Een ervaring om nooit meer te vergeten!