Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zo maak je van je verblijf in Egypte een succes!

Egypte is zonder twijfel een van de mooiste en cultureel interessantste landen van de wereld, en dat uit zich dan ook in de enorme hoeveelheid toeristen die er jaarlijks naartoe trekken. Bij zo’n avontuurlijke reis komt natuurlijk ook heel wat voorbereiding kijken, en het is zeker de moeite waard om je lijstje met benodigdheden en voorbereidingen dubbel te checken.

Heb je het gevoel dat dat lijstje nog niet compleet is? Of ben je gewoon op zoek naar handige tips om het beste te halen uit je verblijf in Egypte? Dan kan het onderstaande overzicht met tips je zeker helpen!

3 tips om voorbereid naar Egypte te reizen

1. Regel je visum

Eerst en vooral is het essentieel dat je je visum regelt om naar Egypte te reizen. Dit document is een vereiste voor alle reizigers die uit België of Nederland afkomstig zijn en geeft je als het ware toestemming op tot één maand in het land te verblijven.

Het is een goed idee om je visum tijdig aan te vragen, aangezien er vaak nogal wat vertraging kan voorkomen bij de aanvraag zelf én het afhandelen van het document. Doorgaans wordt zo’n visum tot 30 dagen voor je vertrekt opgestuurd. Het voordeel? Je kan het gemakkelijk online aanvragen!

2. Lichte maar bedekkende kledij

Egypte is een warm land, dat is geen geheim – en dat maakt het zeker de moeite waard om extra lichte kledij te pakken. Aan de andere kant gaat het wel om een land met een andere cultuur, en dat houdt onder andere in dat mensen niet zomaar open en bloot door de straten lopen.

Egypte is gastvrij en ziet toeristen graag komen – maar houd als bezoeker wel altijd rekening met verschillen op het vlak van cultuur en mentaliteit. Kies dus kledij die goed verlucht en open is, maar wel een beetje klasse uitstraalt. Als je natuurlijk in een toeristisch resort verblijft, heb je heel wat meer vrijheid als bezoeker. En dat is wel een voordeel!

3. Pas op met cash geld

Cash geld is een must-have als je naar Egypte reist, dat is zeker. Het is altijd leuk als je zo spontaan wat geld kunt uitgeven aan een souvenir of een fris drankje op een terrasje aan de Nijl. Zorg er dus voor dat je altijd iets van cash geld bij je hebt, zodat dergelijke onvoorziene uitgaven mogelijk zijn.

Let er aan de andere kant wel op dat je niet overdrijft en niet zomaar met je cash over straat loopt te pronken. Zoals dat in elke grote stad het geval is, zijn er in heel wat toeristische steden in Egypte namelijk zakkenrollers. Wees dus extra voorzichtig als je geld bij je hebt: steek het goed weg, houd het altijd in het oog en je kan al heel wat problemen voorkomen!