Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Onvergetelijke reis naar Canada

Een reis naar Canada maak je niet zomaar. Dit is echt een verre bestemming. Vaak zul je daar eerst een poos voor sparen en wellicht kijk je al jaren uit naar het moment dat je de reis daadwerkelijk gaat maken. Ga je dan echt naar Canada, dan wil je er natuurlijk uithalen wat erin zit. Onze tips helpen je daarbij uitstekend.

Houd rekening met de afstanden

Canada is in de verste verte niet te vergelijken met Nederland. Niet op het gebied van de natuur, maar zeker ook niet als het gaat om de afstanden. In Nederland kun je in een dag gerust van de ene naar de andere kant reizen. Houd er echter rekening mee dat in Canada bijna alles ver weg is. Verkijk je daar niet op als je van te voren een planning maakt voor je reis. Als je op de kaart kijkt, denk je misschien dat je iets gemakkelijk binnen een paar uur aanrijdt, maar ga je echt op weg, dan blijkt het kilometers ver te zijn en zit je zo een halve dag in de auto. Ook de kwaliteit van de wegen is niet te vergelijken met die van de wegen in Nederland. Je zult dus ook minder vaak 100 kilometer per uur kunnen rijden.

Meerdere klimaten

In Nederland is het niet altijd overal hetzelfde weer, maar in Canada kunnen de verschillen nog veel groter zijn. Er is in dit land dan ook niet overal hetzelfde klimaat. In het grootste stuk van het land heerst een landklimaat. Verder heb je dan nog een bergklimaat, een zeeklimaat en zelfs een poolklimaat. Bekijk dus goed wat je bestemming is en welke kleding je nodig zult hebben. Informeer jezelf ook goed over de verwachtingen. Je beslist dan misschien dat je liever in de lente dan in de herfst je reis naar Canada plant.

Ontdek de beren

Is het een droom van je om oog in oog met zwarte beren te komen staan? In Canada komen maar liefst 3 verschillende soorten beren voor. De zwarte beer komt het meest voor. Ook al heet deze beer zwart, hij is ook te zien in de kleuren donkerbruin, wit en kaneel. Alleen in Oost-Canada schittert de zwarte beer door afwezigheid, verder kun je hem vrijwel overal tegenkomen. Heb je de gelegenheid, ga dan voor langere tijd naar Canada. in dit prachtige land is namelijk erg veel dat om een bezoekje vraagt.