Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Op reis naar Groenland

Zin in een trip naar Groenland? Dan heb je jezelf vast al wat verdiept in dit land. Lang niet iedereen weet dat Groenland het grootste eiland van de wereld is. Vaak heb je ook helemaal niet in de gaten dat je op een eiland verblijft. De toendra is dan ook zo enorm uitgestrekt. Bijzonder aan Groenland is verder dat het de grootste omvang van heel West-Europa heeft. En toch wonen er relatief mar heel weinig mensen. Al met al een hele bijzondere bestemming om eens te bezoeken.

Kenmerkend voor Groenland

Ga je op reis naar Groenland, dan wil je vast en zeker zoveel mogelijk weten over dit land. Een aantal kenmerken zijn de volgende: Groenland is bijzonder ruig en verlaten. Verder heeft dit land een hele bijzondere flora en fauna. Je vindt hier dingen die je zo ongeveer nergens anders vindt. Denk verder aan de bijzondere gletsjers en fjorden. De ijsbergen zijn heel imponerend. Steeds veranderen ze van vorm en zelfs ook van kleur. Er zijn allerlei mogelijkheden als je ze wilt bezoeken. Sportief, heel sportief of iets minder sportief. Wandelen kan natuurlijk ook altijd, maar je kunt ook kiezen voor de ski of de langlauf. En wat denk je van het maken van een tocht met een heuse hondenslee? Natuurlijk doe je er alles aan om het Noorderlicht te kunnen zien. Dat wil je niet missen als je in Groenland bent.

Voor welke reiziger is Groenland geschikt?

Natuurlijk kan iedereen op reis naar Groenland. Toch vraagt deze bestemming wel het een en ander van jou als reiziger. Allereerst heb je natuurlijk geld nodig. Anders kom je er niet en dan kom je ook in het land niet ver. Daarnaast is geduld een absolute vereiste. Tenminste als je uit je reis wilt halen wat erin zit. Het vraagt nogal geduld om het Noorderlicht te zien. Het vraagt ook zeker geduld als je van de ene naar de andere plek reist. Ook avonturiers komen in dit land zeker aan hun trekken. En niet te vergeten de rustzoekers en liefhebbers van ongerepte natuur.

Hoe reis je naar Groenland?

Er zijn verschillende manieren om naar Groenland te gaan. Ben jij zo iemand die liever niet in het vliegtuig stapt, dan is een cruiseschip een goed alternatief. Het is daarbij wel van belang om je te realiseren dat er vanuit Canada of IJsland geen veerdiensten naar Groenland gaan. Maakt het jou niet veel uit hoe je reist, dan is het vliegtuig wel een stuk gemakkelijker en meestal ook wel een heel stuk sneller.