Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Griekenland: de minder bewandelde paden

Griekenland is een land dat een enorme mythos uitstraalt. Het is dan ook de bakermat van onze beschaving. Het is een plek die meer geschiedenis in de kleinste uithoek heeft dan vele landen kunnen voorleggen. Daarnaast is het ook een land dat gezegend is met een heerlijk klimaat en prachtige natuur. Niet toevallig is Griekenland dan ook een klassieker op het lijstje met de leukste vakantiebestemmingen ter wereld. Athene, Kos, Kreta: je kent ze ongetwijfeld allemaal. Maar wat zijn nu eigenlijk de ondergewaardeerde bestemmingen binnen het land? Wat is een must-see en toch relatief onbekend?

Naxos

Naxos is een pittoresk eiland dat een deel is van de Cycladen. Het is het grootste eiland van de Cycladen maar staat qua bekendheid in de schaduw van Mykonos en Santorini. Nochtans heeft Naxos heel wat te bieden aan toeristen. Je vindt er enkele leuke steden met de nodige cultuur en talloze prachtige stranden. Je vindt er met de Portara een indrukwekkende marmeren poort uit de de eeuw en bovendien is het eiland in de regel ook een stuk goedkoper dan zijn bekendere buren!

Methoni

De Peloponnesos is altijd een goed idee om eens te bezoeken. Bevind je je in het zuiden van dit schiereiland? Dan kom je het prachtige dorpje Methoni tegen. Methoni is vandaag de dag een dorp maar was in een ver verleden een stad. Sterker zelfs: het is één van de zeven steden die Agamemnon aan Achilles aanbood. Je vindt er de ruïnes van kasteel Kastro, een typisch voorbeeld van de Venetiaanse architectuur, en nabij Kastro een adembenemend strand. Bovendien vind je hier ook echt het lokale leven in Griekenland terug als nergens anders.

Symi

Griekenland telt tal van eilandengroepen waaronder ook de Dodekanesos-groep die je in de Egeïsche Zee terug kunt vinden. Symi is één van de eilanden van deze groep en is misschien wel het wereldcentrum in de handel van zeesponzen. Daarnaast is het echter vooral een mooie bestemming met een gezellige haven en een schitterende kustlijn. Symi is de ideale locatie om even te relaxen en een break te nemen van het drukke leven. Mis het niet!

Kefalonia

Kefalonia is één van de Ionische eilanden. Een naam die je misschien kunt kennen omdat het bekende Corfu een onderdeel is van de Ionische eilanden. Kefalonia is het kleine broertje van Corfu en biedt eveneens wonderbaarlijke landschappen en tal van opties voor waterplezier. Het grote verschil? Op Kefalonia is het veel minder druk en bovendien is het hier een stuk authentieker. Vergeet ter plekke zeker niet om het Myrtosstrand te bezoeken. Niet voor niets werd dit uitgeroepen tot één van de mooiste stranden ter wereld!