Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Waarom Tsjechië op de radar moet staan

Als je je nog steeds afvraagt ​​of Tsjechië een vakantiebestemming is die je moet overwegen, bekijk dan de onderstaande lijst met redenen. Met kastelen, geweldig bier en unieke culturele en historische bezienswaardigheden binnen zijn grenzen, verdient Tsjechië het zeker om ontdekt te worden.

Het is een goedkope reisbestemming

Wanneer we een reisbestemming kiezen is reisbudget een niet onbelangrijke factor. Tsjechië is een relatief goedkoop land in vergelijking met buurlanden Oostenrijk en Duitsland. Accommodatie, eten en activiteiten voor toeristen worden aangeboden tegen betaalbare prijzen. En in kleinere steden betaal je twee tot drie keer minder voor een heerlijke en stevige lunch.

Tal van sprookjesachtige kastelen

De belangrijkste toeristische bezienswaardigheden van Tsjechië zijn de prachtige kastelen. Het land telt maar liefst 2500 sprookjesachtige kastelen. Vrijwel iedere stad in Tsjechië heeft dankzij zijn geschiedenis een oud kasteel in zijn buurt liggen. Welke je zeker niet mag missen? Bezoek zeker de kastelen van Český Krumlov en Hluboká. De mystieke legendes die deze plaatsen omhullen, zullen een sfeer van mysterie en magie brengen.

De biercultuur

Een reis naar Tsjechië is niet compleet als je niet hun bieren hebt geproefd. De hoge kwaliteit van Tsjechisch bier wordt over de hele wereld erkend. Het geheim van de bijzondere smaakkwaliteiten is dat het lokale water wordt beschouwd als het schoonste van onze planeet. Probeer enkele soorten bier uit op restaurant of ga langs in een plaatselijke brouwerij.

De indrukwekkende architectuur

De bezienswaardigheden van Tsjechië beperken zich niet alleen tot kastelen. Majestueuze kathedralen gebouwd in gotische stijl, formidabele paleizen die herinneren aan het erfgoed van het verleden, zelfs gewone huizen in woonwijken – alles is doordrenkt met geschiedenis en vertegenwoordigt het onderscheidende kenmerk van het land dat zo reizigers aantrekt. Breng zeker een bezoek aan de stad Kutna Hora, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. En de prachtige architectuur van de gebouwen in Karlovy Vary wekt de illusie dat je in Monte Carlo in de 18e eeuw bent.

De prachtige natuur

Boheems Zwitserland Nationaal Park is de naam van het jongste nationale park van Tsjechië. Het is gelegen in het hart van Europa, in een van de weinige plaatsen van rust en stilte omgeven door prachtige natuur. De belangrijkste bezienswaardigheden hier zijn de bizarre landschappen van vulkanische en rotsachtige rotsen.

Wintersportmogelijkheden voor families

Met de vele kastelen en prachtige architectuur kun je je wel inbeelden dat Tsjechië erg magisch is tijdens de wintermaanden. En voor wie het gerust wat actiever mag zijn er nog de Tsjechische skigebieden. Natuurlijk vind je hier, in vergelijking met de Alpen, geen lange afstanden en grote hoogteverschillen, maar de pistes hier zijn meer geschikt voor beginners en gezinnen met kinderen. En hebben we al gezegd dat het hier goedkoper is?

De hoofdstad Praag

Wie foto´s heeft gezien van Praag heeft weinig meer overtuiging nodig om naar de Tsjechische hoofdstad te reizen. Praag is niet voor niets een van de meest populaire bestemmingen voor een stedentrip in Europa geworden. Maar nu je meer van Tsjechië hebt leren kennen, zou het zonde zijn om niet meer van het land te otndekken, toch?