Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Reizen met z’n tweeën: Hoe overleef je een reis met je partner?

Als stel op reis gaan zal je relatie waarschijnlijk op de proef stellen. Een weekendje weg met je partner is al uitdagend genoeg, maar een grote reis is heel andere koek! Voor de meeste koppels zal een reis hun relatie maken of breken. Maar met de juiste aanpak en mentaliteit is het mogelijk om als stel te gaan reizen en je relatie te zien bloeien!

In deze blog gaan we in op de meest voorkomende discussiepunten, én de oplossing hiervoor!

Onenigheid over geld

Laten we eerlijk zijn, tijdens een backpackreis heb je een beperkt budget. Als je niet eindeloos veel geld hebt om uit te geven, kan dat snel stress veroorzaken. Verschillende bestedingsgewoonten en prioriteiten kunnen een bron van wrok en onrust zijn.

Oplossing:

Zorg ervoor dat je voor je reis genoeg gespaard hebt zodat je niet zonder geld komt te zitten! Ga ruim voor vertrek bij elkaar zitten en maak een spaarplan op basis van de dagelijkse budgetten in de landen waar je naartoe gaat. Zorg ervoor dat jullie vooraf afstemmen over wat de prioriteiten zijn waar je geld aan zal uitgeven. Hou je van een hotel met wat meer comfort of verkies je je geld te besteden aan activiteiten ter plaatse?

Verschillende interesses

De meeste relaties zijn gebaseerd op een aantal gemeenschappelijke interesses, maar niet alles wat je partner leuk vindt, vind jij ook leuk. Als je op reis bent, kan de manier waarop je je tijd doorbrengt een groot verschil maken met iemand anders. Als je partner bijvoorbeeld dol is op het bezoeken van musea en jij vindt ze extreem saai en een verspilling van kostbare reistijd, dan kan dit een reden zijn voor ruzie.

Oplossingen:

De eenvoudigste manier om met verschillende interesses om te gaan is om wat tijd apart door te brengen. Laat elkaar gaan en doe wat jij wilt, terwijl je partner doet wat hij of zij wil. Spreek af om een paar uur uit elkaar te gaan en elkaar later weer te zien. Het is belangrijk dat jullie allebei krijgen wat jullie persoonlijk willen van jullie reizen. Het alternatief is om compromissen te sluiten waarbij je samen iets met je partner doet waar hij of zij plezier aan beleeft in ruil voor dat hij of zij samen met jou iets doet waar jij plezier aan beleeft.

Het schuldspel

Als je reist, gaan er dingen mis. Bussen komen niet op tijd, hostels zijn vreselijk, er raken dingen kwijt of ze worden zelfs gestolen – er doen zich dagelijks problemen voor. Wanneer deze problemen zich voordoen, is het makkelijkste om je partner de schuld te geven. Of je dit nu hardop doet of alleen in je hoofd, het is ongezond en creëert een voedingsbodem voor ruzies.

Oplossing:

De beste manier om dit op te lossen is je ervan bewust zijn dat je reist en dat er altijd dingen misgaan en dat het niet per se altijd iemands schuld is. Zelfs als iemand schuld heeft, is het niet nodig om met de vinger te wijzen.