Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Leuke spellen om reizigers cadeau te doen

Niets leuker dan tijdens een kampeertripje samen een spel te spelen. Of om na een volle dag vol bezienswaardigheden bewonderen in je hotel nog samen een gezelschapsspel te spelen met je kinderen. Hier zijn alvast enkele leuke spellen om reizigers cadeau te doen.

Passaportas

Passaportas is een must-have gezelschapsspel voor iedere reisliefhebber. Hoewel het formaat van het bordspel er niet echt voor zorgt dat het spel makkelijk mee te nemen is tijdens je vakantie, hebben ze ook een reisvariant van het basisspel. Wat Passaportas wel doet is het reisgevoel in je woonkamer brengen. Spelers moeten groepen passagiers op de juiste luchthaven oppikken en terug afzetten op hun eindbestemming. Tenminste als de douane niet tussenbeide komt.

Serengeti

Ga op safari… tijdens dit gezelschapsspel. Aan jou om de wilde dieren in hun natuurlijke habitat te spotten en op foto of film te zetten. Het bordspel is geïnspireerd op de eindeloze vlaktes van de Serengeti en combineert het oplossen van puzzels met het verzamelen van sets. Om de winst binnen te halen moet je scènekaarten voltooien door de dieren op het bord te plaatsen in hetzelfde patroon als op de kaarten. Door scènes te voltooien ontvang je beloning die je leuke extra´s oplevert tijdens het spel.

Black Stories

Black Stories is een klassieker om mee te nemen op reis. Het kaartspel bevat maar liefst 50 lugubere verhalen die uit het leven gegrepen zijn. Spelers moeten zien te achterhalen hoe de persoon aan zijn einde is gekomen door de juiste ja-nee vragen te stellen. Maar pas op, want de verhalen zijn vaak niet zo voor de hand liggend als je denkt. Black Stories kent verschillend edities waardoor je nooit uitgeput geraakt aan interessante verhalen vol bizarre doodsoorzaken.

Exploding Kittens

Houd je van katten en explosieven? Een bizarre combinatie, dat weten we, maar Exploding Kittens kan het best worden omschreven als een met katten geteisterd spelletje Russische roulette. Het kaartspel is eenvoudig te spelen met vrienden of familie en makkelijk mee te nemen door zijn compacte formaat. Een spelletje Exploding Kittens is ongetwijfeld een ware hit voor een spelavond tijdens je vakantie of kampeertrip.

Machiavelli

Met dit geweldige kaartspel waan je je even in het Italië tijdens de Renaissance. Het gaat over het bouwen en uitbreiden van stadstaten. Elke speler wil eerst acht gebouwen bezitten. Ze betalen hun constructies in dukaten. Het unieke van dit populaire spel zit hem niet in het bouwen, maar in de karakters die de spelers gebruiken.
Deze rondes worden één voor één door de spelers gekozen met een uniek systeem. Niet de spelers, maar de personages worden op volgorde geroepen en doen hun werk. Moordenaar, prediker, koning, dief… Elke beurt proberen de spelers opnieuw te raden wie welke rol heeft, en hierop te anticiperen… Het is een interactief spel vol bluf, list en bedrog.

Ticket to Ride

Met Ticket to Ride reis je door Europa per trein. Tijdens het treinavontuur verzamelen spelers passende treinkaarten en spelen om spoorwegroutes te claimen die steden in Europa met elkaar verbinden. Hoe langer de routes, hoe meer punten ze verdienen.

Extra punten komen voor degenen die hun bestemmingstickets kunnen vervullen door twee verre steden met elkaar te verbinden, en voor de speler die de langste ononderbroken spoorlijn bouwt. Ticket to Ride kent ook veel extra versies en uitbreidingen met andere bestemmingen.