Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De mooiste trektochten in Europa

Work hard, play hard – dat is hoe 90% van ons tegenwoordig leeft. Deze toegenomen drukke levensstijl heeft velen van ons ervan overtuigd om af en toe te vertragen en ontspannende activiteiten te ondernemen, zoals een trekking. Om je wat inspiratie te geven omtrent wandelpaden met idyllische uitzichten, stellen we enkele van de mooiste trektochten in Europa voor. Van off-beat paden tot padenlangs watervallen en doorheen ongerepte bergen.

Tour du Mont Blanc, Frankrijk / Italië

Als het op wandelen in Europa aankomt, gaat deze moeder van alle trektochten rondom de machtige hellingen van de hoogste berg van de Alpen: de Mont Blanc. De Tour du Mont Blanc (TMB) laat de ambitieuze trekker kennismaken met enkele van de meest dramatische en veelzijdige landschappen ter wereld. Met zijn 170 kilometer is het zeker een langeafstandstrekking – en tijdens de 11-daagse trektocht loop je over hoge bergpaden met meer dan 10.000 hoogtemeters.

Triglav, Slovenië

Elke echte Sloveen moet deze geliefde berg beklimmen – en dat geldt ook voor bergbeklimmers die dit land bezoeken. Er zijn twee manieren om de top van 2864 meter te bereiken, beide uitdagend en beide afhankelijk van via ferrata-routes of vaste kabels om klimmers door het puin en langs smalle paden te helpen.

Laugavegur, IJsland

Wilde IJslandse paarden die door neongroene valleien rennen, warmwaterbronnen en stoom die opstijgt uit zwart vulkanisch gesteente – klinkt als een andere planeet! Deze 55 km lange route staat bekend om zijn folklore en magie, die je kunt ervaren terwijl je je een weg baant door regenboogkleurige heuvels en over gletsjers. De verscheidenheid aan landschappen op deze wandeling maakt het opvallend opmerkelijk. Zorg ervoor dat je van tevoren hutten boekt en wees voorbereid op extreem weer.

Kungsleden, Zweden

Om rendieren langs een wilde grens te spotten en aan het einde van de dag nog tijd te hebben voor een sauna, ga je naar de Kungsleden. Deze route van 440 km gaat door groene valleien op lage hoogte. Het mooie is dat deze trek voor iedereen toegankelijk is. Er zijn onderweg tal van hutten om je hoofd te laten rusten, of je kunt kamperen en vrij rondlopen in deze arctische speeltuin.

De Noorse Fjorden

Ga voor extreme variaties in landschappen op één prachtige plek naar de fjorden van Noorwegen. Hier zijn duizenden wandelingen voor alle soorten wandelaars. Neem het gezin mee op trektochten over blauwe gletsjers en bekijk bergen die recht omhoog komen uit de smalle fjorden. Of dwaal door natuurparken met de diversiteit van kale gletsjers tot weelderige bossen. Degenen die graag een uitdaging aangaan, kunnen wandelen naar de iconische Trolltunga, Kjerag of een meerdaagse trekking ondernemen op het Hardangervidda-plateau.

Alta Via 1, Italië

De Alta Via 1 (ook bekend als Dolomiten Höhenweg 1) is een gemakkelijke langeafstandswandelroute in de Dolomieten, beginnend bij Lago di Braies (Pragser Wildsee) in Zuid-Tirol en eindigend bij La Pissa bij Belluno.

Deze 120 km lange Dolomieten-hoogteroute wordt van noord naar zuid gelopen en is over het algemeen opgedeeld in 10 etappes. Veel wandelaars zullen de noordelijke route (4 etappes) of de zuidelijke route (6 etappes) lopen.