Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Accommodatie tijdens een roadtrip, reserveren of niet reserveren?

Elke reiziger die op roadtrip gaat moet een beslissing nemen: Ben ik bereid vrijheid op te offeren voor het comfort van precies weten waar ik elke nacht slaap? Je accommodaties vastleggen op voorhand betekent dat je roadtrip helemaal tot in de puntjes uitgestippeld is terwijl de vrijheid om te gaan en staan net hetgeen is waar veel mensen naar zoeken in een roadtrip. Dat betekent echter dat je geen accommodaties zal kunnen boeken op voorhand. Wat de beste keuze voor je is, is afhankelijk van wat voor soort reiziger je bent.

Wil je maximale keuze en gemoedsrust?

Boek lang van tevoren. De meeste reizigers vinden dat het de moeite waard is om vooruit te boeken om in de populairste en voordeligste hotels te komen. Als je er zeker van wilt zijn dat je je eerste keuze krijgt, reserveer je best enkele weken (of zelfs maanden) van tevoren. Voor reizen in het hoogseizoen, op nationale feestdagen en tijdens grote festivals, reserveer je beter zodra je een datum kan prikken.

Blij met een mix van voorspelbaarheid en flexibiliteit?

Reserveer vooruit terwijl je reist. Als je niet alles ver van tevoren wilt boeken, maar ook niet zomaar zonder kamer wilt komen te zitten, kan een dag of twee van tevoren reserveren terwijl je onderweg bent een goed compromis zijn. Dit werkt het beste als er relatief weinig vraag is naar kamers (in het voor- of naseizoen, of op minder drukke plaatsen). Tegenwoordig kun je via het internet makkelijk accommodatie boeken tijdens het reizen. Zo heb je toch de flexibiliteit om ergens langer te blijven waar het de moeite is en toch tijdig uit te kijken naar een nieuwe locatie.

Liever maximale spontaniteit?

Zoek kamers terwijl je reist. Er is niets bevrijdender dan pas te kiezen welke stad je of bezienswaardigheid je wilt bezoeken als bezig bent met het rijden. Maar als je dit doet, is het minder waarschijnlijk dat je een kamer vindt die bij je budget en prioriteiten past.

Wanneer boeken jullie een kamer voor jullie vakantie?