Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Warme bestemmingen om deze winter te overleven

Wil je je tijdens de wintermaanden kunnen opwarmen en sneeuw inruilen voor zandstranden? Dit zijn de beste plaatsen om tussen november en februari heen te gaan om die belangrijke vitamine D aan te vullen.

Tenerife

Het ‘Eiland van de Eeuwige Lente’ verliest niets van zijn lente tijdens de wintermaanden met temperaturen rond de 20 graden gedurende de Noord-Europese winter. De Canarische Eilanden zijn altijd populair geweest bij toeristen, ongeacht de tijd van het jaar. Er zijn alle gebruikelijke watersporten, strandactiviteiten en waterparken om van te genieten, geweldige restaurants die heerlijke verse zeevruchten serveren. Het autentiek Spaans gevoel kun je ervaren in de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife of bewandel de Pico del Teide.

Muscat, Oman

Muscat is een van de minder bekende winterzonbestemmingen, maar is hard op weg een populair alternatief te worden voor een wintervakantie. In tegenstelling tot zijn meer illustere buren Dubai en Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten, combineert Muscat de authentieke Midden-Oosterse ervaring met verbluffende architectuur en een unieke locatie tussen ruige bergen en de uitnodigende wateren van de Golf van Oman.
Kaapstad, Zuid-Afrika

Adembenemend mooi is het beste om de Zuid-Afrikaanse hoofdstad te omschrijven. Kaapstad biedt elke dag ongeveer 11 uur zonneschijn tijdens onze winter, samen met reisfaciliteiten van wereldklasse en een groot Afrikaans avontuur.

Kaapstad zelf is over het algemeen een coole culturele smeltkroes. Beklim de Tafelberg, bezoek Robbeneiland of ga naar de Kaap de Goede Hoop.

Kaapverdië

Kaapverdië is een onstuimige mix van Portugese, Braziliaanse en Afrikaanse culturen, met een overwegend Afrikaans gevoel in Praia. Hier is de relaxte levensstijl en vriendelijkheid van de lokale bevolking echt: morabeza of gastvrijheid is een groot ding. Als je van activiteit houdt, is er altijd een spectaculair wandelpad om te volgen, een geweldig strand om te bezoeken en duiken, surfen en kitesurfen in de winderige Atlantische wateren.

De Malediven

Een klassieke vakantiebestemming voor de winterzon. De Malediven zijn gemaakt voor pure ontspanning. Deze verzameling van honderden eilanden en 26 koraalatollen in de Indische Oceaan kan niet ongerepter zijn, met perfecte stukken zuiver wit zand en diepblauwe zeeën zover het oog reikt.

De hoofdstad is het levendige Malé met een levendige vismarkt, winkels en restaurants, en de 17e-eeuwse Hukuru Miskiy. Accommodatie is over het algemeen luxueus, maar is de laatste jaren meer opengesteld voor onafhankelijke reizigers.

Costa del Sol, Spanje

Spanje is altijd een van de meest aantrekkelijke winterzonbestemmingen geweest voor Noord-Europeanen. Met zijn relatief korte vliegtijd, redelijke kosten en aangenaam klimaat heeft de Costa del Sol aan de zuidkust de reiziger buiten het seizoen veel te bieden.

Er is een oneindige keuze aan accommodaties, van goedkope appartementen tot chique hotels en luxe villa’s. Het is een paradijs voor golfers, met eersteklas banen aan de kust en in het binnenland die het hele jaar door bespeeld kunnen worden.