Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hoe maak je vrienden in een hostel?

Je hebt een hostel geboekt, klaar om mensen te ontmoeten tijdens je eerste solo-backpacktrip. Maar dan realiseer je je dat je niet weet hoe je vrienden moet maken in een hostel!

Vaak is het inderdaad niet altijd voldoende om gewoon een slaapzaal te boeken en te wachten tot vrienden bij je aankloppen. Hoewel het soms wel degelijk kan, is het ook mogelijk dat je een week in een hostel slaapt zonder er iemand te leren kennen.

Vrienden maken vraagt soms wat inspanning, ondanks het feit dat het niet moeilijk is. Ontdek hier onze tips.

Zeg hallo tegen je kamergenoten in het hostel

Als je hostel geen gemeenschappelijke ruimte heeft, of als je in de winter door Europa trekt wanneer het voor veel bestemmingen laagseizoen is, maak dan vrienden met je kamergenoten!

Als je naar je hostelkamer komt en er mensen in de kamer zijn, begroet ze dan. Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar veel mensen doen het niet. Een simpele begroeting kan leiden tot een gesprek over waar je vandaan komt, wat je reisplannen zijn en wat je wilt doen in de stad.

Vraag om aanbevelingen

Als er mensen in je kamer zijn, vraag ze dan hoe lang ze al in de stad zijn en of ze aanbevelingen hebben. Deze vraag heeft meerdere voordelen. Ten eerste krijgt je aanbevelingen uit de eerste hand van mensen over wat je kunt bezoeken. Ten tweede, als je kamergenoten van je hostel net in de stad zijn aangekomen, kun je deze samen verkennen!

Doe mee met georganiseerde hostelactiviteiten

Als je in een sociaal hostel verblijft, kun je zoveel mensen ontmoeten door gewoon mee te doen aan de activiteiten die het hostel organiseert. Als je een geplande spelavond ziet, kom dan opdagen en je hebt binnen de kortste keren vrienden.

Hang rond in de gemeenschappelijke ruimte

Als het hostel geen activiteiten organiseert, moet je meer moeite doen. Het gemakkelijkste is om rond te hangen in de gemeenschappelijke ruimte van het hostel en te wachten tot extraverte mensen naar je toe komen.

Maak vrienden in de keuken

Relaties opbouwen door middel van gastvrijheid is zo oud als de mensheid. Een maaltijd maken en delen is een van de gemakkelijkste manieren om nieuwe vrienden te maken in een hostel.

Als je hostel een keuken heeft die beschikbaar is voor gasten, is een van de beste manieren om nieuwe vrienden te maken, naar een lokale markt te gaan om een ​​paar basisingrediënten te kopen en een eenvoudige maaltijd te bereiden om aan te bieden aan andere hostelgasten.