Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Activiteiten voor soloreizigers 

Alleen reizen is een unieke ervaring. Vraag het iemand die een soloreis heeft gemaakt en zij zullen het je vertellen. Het ene moment kun je het gevoel hebben dat je op de top van de wereld bent, en het volgende moment kan je eraan herinneren dat je een klein stipje bent dat door alles wordt opgeslokt.

Hoewel solo reizen angstaanjagend kan lijken, zijn er tal van leuke activiteiten om te doen als je alleen reist.

Doe mee aan een free walking tour

Een van de beste manieren om snel een nieuwe plek te leren kennen, is door middel van een walking tour. De meeste steden hebben (gratis) wandeltochten waarbij gidsen je graag hun stad laten zien en ook een korte geschiedenis geven. Het is tevens de beste manier om andere solo reizigers te ontmoeten.

En als je geen van de georganiseerde wandeltochten leuk vindt, kun je je eigen wandeltocht samenstellen.

Hang de toerist uit

Een van de favoriete dingen om te doen als je alleen reist, is om in je eentje een nieuwe stad te ervaren. Je hebt namelijk de vrijheid om te doen wat je wil zonder compromissen te moeten sluiten met je reisgenoot. Bezoek een museum, loop door een buurt of struin door winkeltjes. Wat je ook besluit te doen, ga ervoor!

Doe mee aan een georganiseerde tour

Soms kan het leuk zijn om ervaringen te delen met andere mensen. Op iedere bestemmingen vind je wel begeleide tours. Of het nu een dagtocht is, een jeeptour of een uitstap naar een waterval of ruïne. Het is niet alleen geweldig om een lokale gids te hebben die je een stukje van zijn land toont, maar het is ook een goede manier om andere reizigers te ontmoeten. Misschien zijn er andere individuele reizigers of gelijkgestemde reizigers met wie je geweldige ervaringen kunt delen.

Hang rond in een coffeeshop

Wie houdt er niet van goede koffie in een gezellig koffietentje? Tegenwoordig werken veel reizigers ook vanop afstand en dan is een koffietent een leuke plek met betrouwbare wifi. Maar ook als je niet remote werkt is een koffietent een aangename plek om een ​​boek te lezen of gewoon te ontspannen. En misschien ontmoet je andere reizigers. De kans is groot dat ze ook alleen reizen.

Breng de dag door op het strand

Misschien wel een van de beste dingen om te doen als je alleen reist, is om de dag op het strand door te brengen. Wie houdt er niet van een stranddag?

Neem altijd een boek en veel water mee, want je wilt niet uitgedroogd raken. En zonnebrandcrème natuurlijk. Het is een van de beste plekken om mensen te kijken, watersporten te beoefenen en te genieten van de zonsondergang.

Probeer iets avontuurlijks

Of het nu gaat om wandelen, parachutespringen, bungeejumpen of wat je maar kunt bedenken! Als je het kunt dromen, ga ervoor! Met solo reizen verleg je al je grenzen buiten je comfortzone, maar door iets avontuurlijks te doen, maak je het helemaal onvergetelijk. Probeer iets te doen wat je nog nooit eerder hebt gedaan.

Oefen je fotografeerkunsten

Het documenteren van je reizen is een geweldige manier om jezelf meer op je gemak te voelen terwijl je alleen bent, omdat je het excuus hebt om achter de lens te kijken! Alleen omdat je alleen reist, wil nog niet zeggen dat je ook niet op foto’s kunt staan. Investeren in een stevig statief voor je telefoon of camera is een goede manier om foto’s van jezelf te maken.