Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De beste themaparken in de wereld

Of je nu een avontuurlijke soloreiziger bent die op zoek is naar ’s werelds meest intense achtbanen of een gezin bent dat een magische vakantie vol plezier voor zowel ouders als kinderen plant, pretparken hebben voor elk wat wils. Hier zijn enkele themaparken over de hele wereld die je minstens een keer in je leven bezocht moet hebben.

Tokyo Disney Resort

Tokyo Disney Resort staat bovenaan de lijst met must-visits voor veel fans van Disney-pretparken. Tokyo Disneyland lijkt erg op Magic Kingdom in Florida of Disneyland Park in Parijs, maar Tokyo DisneySea is uniek met zijn nautische thema, fantastische landen en prachtige delen geïnspireerd door de Middellandse Zee, Arabische en Amerikaanse kusten.

Europa-Park, Duitsland

Het grootste themapark van Duitsland, Europa-Park, is precies zoals het klinkt: een pretpark met een Europees thema met meer dan 100 attracties en 18 themagebieden, waarvan er 15 verschillende landen en regio’s in Europa vertegenwoordigen. Kijk uit voor wat Disney-inspiratie in het parkontwerp en de attracties.

Asterix Park, Frankrijk

Frankrijk heeft verschillende grote themaparken, met een paar populaire opties op slechts een dagtrip vanuit Parijs. Astérix Park biedt een unieke Franse themaparkervaring. Het is gebaseerd op Asterix, een Franse stripreeks, en heeft 42 attracties, met voor elk wat wils.

Universal Studios, Hollywood

Wat begon als een studiotour in 1915, is uitgegroeid tot een van ’s werelds meest herkenbare themaparken. Universal Parks & Resorts heeft nu verschillende themaparkresorts over de hele wereld, maar Universal Studios Hollywood was de eerste en de studiotour leeft voort als een van de meest iconische attracties.

Warner Bros Movie World, Australië

Warner Bros Movie World is een van de weinige beroemde themaparken aan de Gold Coast, Queensland. Als je van strips, films en superhelden houdt, dan is dit de plek voor jou! De parkattracties zijn onderverdeeld in twee categorieën: Thrill Rides (voornamelijk achtbanen) en All-Family Fun (ritten die minder intens zijn). We raden de Scoob aan, evenals de 4D Experience, DC Rivals Hypercoaster en de Batwing Spaceshot om je bloed sneller te laten stromen.

Ferrari World, Verenigde Arabische Emiraten

Nood aan snelheid? Zoek niet verder dan Ferrari World in Abu Dhabi. Als een van de beste themaparken ter wereld voor Formule 1-fans, zul je zeker nog meer verliefd worden op de motorsport. In de F1 Zone kun je ’s werelds snelste achtbaan uitproberen, de Formula Rossa. Geniet daarna van een unieke Ferrari-rijervaring terwijl je over de wegen van Yas Island toert.

Six Flags Magic Mountain, Californië

Voor enkele van de beste achtbaanritten ter wereld moet je naar Six Flags Magic Mountain in Californië. Hiervan staan ​​er 16 in het park, dus je kunt zeker je keuze maken! Voor degenen die een excuus zoeken om zich een weg terug naar de aarde te schreeuwen, raden we de Apocalypse, Twisted Colossus, The Riddler en West Coast Racers aan. Als je echter (nog) niet klaar bent voor de uitdaging, kun je gaan voor minder extreme ritten zoals Road Runner Express, Buccaneer en Jet Stream.