Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Leuke ideetjes voor souvenirs als je vaak op reis gaat

Wie wil niet dat zijn reisherinneringen voor altijd vers in het geheugen blijven? En het is niet meer dan menselijk om deze herinneringen vast te houden in de vorm van materiële bezittingen. Of je nu veel geld uitgeeft aan je reizen, een goedkoop souvenir koopt, een gratis aandenken uitkiest of gewoon veel foto’s maakt, er is altijd wel iets om met plezier op terug te kijken als je terugkomt.

Maar hoe zorg je ervoor dat je elke keer interessante souvenirs meeneemt van je vakantie?

Het cliché-souvenir

Wie houden we voor de gek, we zijn allemaal schuldig aan het kopen van een van deze oververkochte made in China-souvenirs op een gegeven moment. Magneten, sleutelhangers, shotglaasjes of stads-t-shirts, je vindt ze in iedere souvenirshop op vrijwel iedere bestemming. Dergelijke souvenirs zijn leuk om aan familie en vrienden te geven.

Ansichtkaarten

Ansichtkaarten zijn goedkope, lichte en compacte souvenirs, waardoor het een perfect verzamelobject is. Oorspronkelijk zijn postkaartjes ideaal om naar het thuisfront te versturen tijdens het reizen, maar nu de digitale technologie het zo makkelijk heeft gemaakt om updates en foto´s te versturen met je smartphone, zijn ansichtkaarten wat uit het beeld geraakt. Wel zijn ze een leuke souvenir om zelf te verzamelen.

Ambachtelijke souvenirs

Laten we het hebben over souvenirideeën die een doel toevoegen aan de lokale gemeenschap en uiteindelijk ook aan jouw leven. Handgemaakte souvenirs zijn een duurzame keuze en zijn niet alleen goed voor de lokale bevolking maar vaak ook een leuk souvenir. Van een handgemaakte paspoorthouder of portemonnee tot juwelen.

Woonaccessoires

Wie wil niet dat zijn huis een weerspiegeling van zichzelf is? Als je van reizen houdt, overweeg dan om dingen van over de hele wereld meen te nemen als souvenir om het interieur van je huis te verbeteren. Nu kun je natuurlijk veel van deze decoratieve artikelen bij Amazon kopen, maar zou je er een interessant verhaal over willen kunnen vertellen? Breng dan dat leuke schilderij mee van Tanzania of dat mooie tapijt van Jordanië.

Voedsel

Wie zei dat de ziel van een land in de keuken zit, heeft helemaal gelijk. Waar mogelijk kan je proberen een deel van die ziel mee terug te nemen in de vorm van eten of ingrediënten. Hou hierbij wel rekening met de beperkingen wat invoer betreft. Zo kan je thee meebrengen uit Sri Lanka, kruiden uit Thailand of ahornsiroop uit Canada.

Keukenservies

Toegegeven, de meeste souvenirs die je koopt eindigen vroeg of laat in de kast. Maar wie zegt dat een souvenir niet ook functioneel mag zijn? Zo kan je op reis makkelijk een mooi servies of houten keukengereedschap kopen.

Natuurlijke souvenirs

Niet alle souvenirs moeten geld kosten uiteraard. Zo verzamelen veel mensen van hun reizen ook schelpjes, steentjes of wat zand. Deze kan je in je kast zetten of in een potje doen met een label erop van de bestemming. Zo breng je letterlijk de wereld in je huis.