Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hoe ziet een rondreis Peru er uit? 

Peru is een veilige bestemming in Zuid-Amerika en een goede keuze als je de Inca-cultuur wil ontdekken en een bezoek wil brengen aan Machu Picchu, een van de wereldwonderen. Maar hoe ziet een rondreis in Peru er uit?

Lima

De meeste reizigers vliegen naar de hoofdstad, Lima. Als je één nacht hebt, verblijf dan in Miraflores, het is erg toeristisch maar heeft alles wat je nodig hebt dichtbij. Van restaurants en voedselmarkten tot bars en een geweldig uitzicht op het strand.

Als je meer dan één nacht in Lima verblijft, verblijf dan in de trendy wijk Barranco. Het kenmerkt zich door schattige gekleurde gebouwen, kunst en microbrouwerijen! Een mooie balans van attracties voor je reisroute door Peru.

Paracas en Isla Ballestas

Paracas is een kleine badplaats op ongeveer vier uur rijden van Lima. Het is de toegangspoort tot Isla Ballestas, ‘het Galapagos-eiland van de arme man’. Met een boottocht kun je pinguïns, zeehonden, zeeleeuwen en vogels zien. Isla Ballestas heeft zijn eigen Nazca-lijnen genaamd Candelabra Geoglyph, 150 meter hoog en 50 meter breed.

Nazca-lijnen

Door de mens gemaakt of aliens?! De brandende vraag die ligt bij de Nazca-lijnen in Peru. Budgetreizigers kunnen de lijnen vanaf het uitkijkplatform zien voor een paar Peruaanse soles. Voor degenen die echt geloven, zijn er organisaties die helikoptervluchten aanbieden over de Nazca-lijnen.

Arequipa en Colca Canyon

Arequipa, de Witte Stad en toegangspoort tot de Colca Canyon is een stad als geen ander. Het is de op één na meest bevolkte stad van Peru wordt omringd door drie slapende vulkanen, El Misti, Chachani en Pichu Pichu. Pak een jugo (sap) van de San Camilo-markt en geniet van een goede nachtrust voor je vroege opkomst naar de Colca Canyon, de diepste canyon ter wereld. De Colca Canyon-trektocht wordt vaak over het hoofd gezien. Kijk hoe condors naar beneden duiken, geniet van soep in het huis van een local en voel zelfgenoegzaamheid terwijl je de top bereikt!

Cuzco

Veel reizigers worden opgezogen door de schoonheid en eenvoud van Cusco. Iedereen die door Peru aan het reizen is, komt op een gegeven moment in Cusco terecht. Niet in het minst omdat van hieruit de tocht naar Machu Picchu begint. Een andere hike dat je van hieruit kunt starten is die naar Rainbow mountain.

Machu Picchu

Er zijn verschillende trektochten om deze Inca-site te bereiken. De Inca trail is de meest bekende en vereist een permit, maar de Salkantay trail is al minstens even indrukwekkend. Wie niet zo van hiken houdt, kan de trein nemen vanuit Cuzco.

Iquitos

Meer dan de helft van Peru is een jungle! Peru deelt de Amazone met Colombia, Ecuador en Brazilië. Er leven nog steeds veel inheemse stammen in het Peruaanse regenwoud en een verscheidenheid aan dieren woont ook in deze regio. De stad Iquitos is het beste startpunt voor reizigers die tijd in de jungle willen doorbrengen en er zijn veel organisaties die tours verkopen.

Huarez en de Andes

Huaraz is een klein stadje dat bekend staat als de hotspot voor Peruaanse bergwandelingen. Deze stad op grote hoogte (3000 meter boven zeeniveau) is een uitvalsbasis voor veel reizigers die 1-daagse en meerdaagse trektochten plannen rond het Peruaanse Andesgebergte. De beste tijd om te bezoeken is meestal juni, wanneer er weinig regen of sneeuw valt.

Populaire wandelingen zijn de 1-daagse trekking naar Laguna 69/Lake 69, 1-daagse Paron Lake, 3-4 daagse Santa Cruz-wandeling (beste uitzicht op de toppen van de Cordillera Blanca) of de 12-daagse Cordillera Huayhuash circuit.