Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De meest ondergewaardeerde bestemmingen in Afrika

Afrika heeft een schat aan ondergewaardeerde bestemmingen en het continent biedt zoveel meer dan een typische Nijlcruise in Egypte of een Zuid-Afrikaanse safari.

Als je op zoek bent naar avontuur, dan is er genoeg te doen en te zien, of je nu houdt van een vakantie met zon en zand, woestijntochten, safari’s of nog veel meer.

Malawi

Malawi wordt ook wel het warme hart van Afrika genoemd vanwege de vriendelijkheid van de mensen. Dit geheel door land omgeven land ten zuiden van de Sahara ligt tussen Zambia, Tanzania en Mozambique.

Malawi is rijk aan dieren in het wild en in tegenstelling tot andere Afrikaanse wildparken kun je er zelfs een wandelsafari maken. Of breng wat tijd door aan het strand van Lake Malawi. Het uitzonderlijk kristalheldere zoetwatermeer wordt omgeven door goudbruine tropische stranden en is gevuld met meer dan 600 zeldzame vissoorten, perfect om te snorkelen, varen en duiken.

Gambia

Gambia staat bekend als de glimlachende kust van Afrika en is het kleinste land op het vasteland van Afrika. Dit West-Afrikaanse land heeft echter diverse ecosystemen, een rijke cultuur, geschiedenis en natuurlijk ongerepte witte zandstranden. De meeste toeristen trekken naar Banjul, de hoofdstad van Gambia.

Of je nu een budgetreiziger of een luxe reiziger bent, je zult een geweldige accommodatie vinden die ideaal is voor elk budget. Deze voormalige Britse kolonie herbergt een breed scala aan toeristische attracties waaronder tal van natuurreservaten.

Lesotho

Het verbazingwekkende bergkoninkrijk is een van de drie overgebleven soevereine koninkrijken in Afrika. Dit mystieke land, dat ingesloten is door Zuid-Afrika, heeft veel attracties om van te genieten voor natuurliefhebbers, zoals de Maletsunyane-watervallen, een waterval van de hoogste klasse ter wereld, wandelen bij Thabana Ntlengana, het ervaren van de Maluti-bergen, de verbazingwekkende rotspoelen en de Mohale-dam.

Lesotho is ook de thuisbasis van een rijk cultureel erfgoed, een bekende culturele site zijn de Kome-grotten die duizenden jaren geschiedenis bevatten en een vitaal onderdeel zijn van de geschiedenis in Lesotho.

Zambia

Safari’s in Zambia worden vaak over het hoofd gezien ten gunste van bezoeken aan buurlanden zoals Tanzania of Botswana. Maar safari’s in Zambia zijn net zo magisch (en vaak goedkoper) dan andere Afrikaanse bestemmingen. Onze beste keuze is het Lower Zambezi National Park. Dit specifieke park kan het best worden ervaren per kano of boot, peddelend langs de Zambezi-rivier, waar grote kuddes olifanten langs de rivieroever rondhangen. En als je eenmaal in Zambia bent, moet je ook een stop maken bij de beroemde Victoria Falls, een van de meest indrukwekkende watervallen ter wereld. Aangezien de meeste reizigers de watervallen aan de Zimbabwaanse kant bezoeken, zal je de ervaring hier met veel minder mensen moeten delen.

Mozambique

Ga voor een exotisch avontuur naar de Bazaruto-archipel, een groep ongerepte eilanden voor de kust van Mozambique. Je voelt je alsof je in het Caribisch gebied bent, luierend op wit zand en zwemmend in sprankelend turquoise water.

Er is ook genoeg te zien, vooral onder water, waaronder een van de grootste populaties doejongs in de Indische Oceaan. Het Bazaruto National Park bestaat uit vijf eilanden (drie bewoond) te midden van kristalhelder water, de thuisbasis van soorten zoals haaien, walvissen, dolfijnen, mantaroggen, schildpadden en honderden koraal- en vissoorten. Het is een waar paradijs voor duikers en snorkelaars die bij eb toegang hebben tot veel van deze maritieme geneugten.