Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Een roadtrip door Namibië: dit mag je niet missen

Gelegen net boven Zuid-Afrika, is Namibië een episch land om te bezoeken in Afrika. Afrika is natuurlijk een divers en ongelooflijk mooi continent; met plaatsen als Marokko, Zuid-Afrika, Kenia en natuurlijk Namibië als echt prachtige bestemmingen om te bezoeken. Er zijn letterlijk tal van hoogtepunten in Namibië verspreid over het hele land, wat perfect is om te verkennen tijdens een roadtrip.

Sossusvlei

Een van de beste plaatsen om te bezoeken in Namibië is Sossusvlei. Deze eindeloze woestijnvlakte vol roestrode duinen, knoestige oude bomen is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van het land. Beklim de beroemde Dune 45 voor een ongelooflijk uitzicht. Een roadtrip Namibië is niet compleet zonder deze beklimming van een van de hoogste duinen ter wereld.

Etosho National Park

Laten we eerlijk zijn: de meeste bezoekers aan Namibië willen dieren zien. En daarvoor hebben we Etosha National Park, een van Afrika’s grootste wildreservaten en een ongeëvenaarde gegarandeerde safari-ervaring. Met diverse soorten zoals olifanten, leeuwen, luipaarden, zwarte en witte neushoorns, cheeta’s, hyena’s, giraffen, zebra’s en veel antilopen, is het aantal zoogdieren indrukwekkend. Verblijf in de privé-parken aan de rand, maak een begeleide safari door het park of ga gewoon bij een waterpoel zitten met een thermoskan en je verrekijker – op welke manier je het ook wilt beleven, Etosha is de echte Afrikaanse safari-ervaring.

Skeleton Coast

Halverwege tussen de twee topattracties van Namibië, is Swakopmund de natuurlijke uitvalsbasis om de Skeleton Coast te verkennen – een in mist gehulde woestijnwildernis met woeste zeeën, een ogenschijnlijk levenloos binnenland en een behoorlijk aantal visuele eigenaardigheden.

Fish River Canyon

Een van de grootste canyons ter wereld en de grootste in Afrika ligt in het uiterste zuiden van Namibië en is een lust voor het oog. De Fish River heeft een enorme kloof uitgesleten die zich een weg baant door het zuiden van Namibië. Fish River Canyon is een geweldige plek om te wandelen of gewoon te genieten van een zonsondergang vanaf de rand.

Maak kennis met het Himba-volk

Een van de meest fascinerende groepen mensen die Namibië hun thuis noemen, zijn de met rode klei bedekte stammen van het Himba-volk. Ze zijn het meest bekend om hun ongewoon rode pigment dat afkomstig is van het uitsmeren van rode klei op hun gezicht en haar.

Deze traditie gaat honderden jaren terug en wordt nog steeds beoefend. De klei wordt gebruikt als bescherming tegen de zon en ongedierte en elke toepassing kan wekenlang blijven zitten. De vrouwen van het Himba-volk dragen ook geen kleding op hun bovenlichaam, alleen de rode klei.

De Steenbokskeerkring oversteek

Een van de meest gefotografeerde plekken in heel Namibië is het grote witte bord dat precies is geplaatst op de 23°26′13.0″ zuiderbreedtelijn langs de onverharde weg in Namibië. Het bord staat langs route C14, ongeveer een uur buiten Solitaire, Namibië.