Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alaska, de laatste grootste wildernis

Alaska wordt wel eens The Last Frontier genoemd, de laatste groot wildernis. Een reis naar Alaska is dan ook een must voor iedere avonturier. Het is gemakkelijk om overweldigd te raken door het enorme aantal locaties en activiteiten in Alaska. Dus als je hulp nodig hebt bij het afwerken van je bucketlist, overweeg dan deze Alaska-ervaringen die je niet mag missen – en nooit zult vergeten.

Maak een vlucht over een bergketen in Alaska

Vliegen over een zee van bergen, gletsjers en spleten is een buitenaardse ervaring. Terwijl je in de warmte en het comfort van een vliegtuig of helikopter zit, zie je pieken en gletsjerformaties die nog nooit de druk van een menselijke voet hebben gevoeld. En hoewel veel mensen aannemen dat je Mt. McKinley moet bezoeken om het volledige effect te krijgen, laat dat je niet beperken: bijna elke rondvlucht is voldoende. Wrangell-St. Elias National Park is een andere geweldige optie.

Kom oog in oog te staan ​​met een wild beest

Er gaat niets boven het oergevoel van in de ogen kijken van een wild dier (uiteraard op veilige afstand). Een van de beste belevenissen is een Bear Viewing Tour, waarbij je urenlang grote aantallen beren kunt bekijken.

Voel de uitgestrektheid van Alaska door over een van de snelwegen te rijden

Als je ooit een berg in Alaska beklimt, over een landelijke snelweg rijdt of in een wijd open vallei wandelt, krijg je wat wij de “Alaska-factor” noemen – dat gevoel dat Alaska oneindig lijkt. Immers, zelfs als je een miljoen hectare per dag zou zien, zou het nog steeds meer dan een jaar duren om heel Alaska te zien. Je ervaart de Alaska-factor als je urenlang over een snelweg rijdt, dan naar een kaart kijkt en ziet hoe weinig terrein je eigenlijk hebt afgelegd. Je zult zien dat de Alaska-factor niet alleen een gevoel is – het is behoorlijk echt.

Kijk hoe een walvis uit het oppervlak opspringt

Het is misschien niet zeldzaam om walvissen te spotten tijdens hun jaarlijkse reis van duizenden kilometers naar Alaska. Maar het is vooral opwindend als je deze immense wezens – die diep in de oceaan leven, ver onder de oppervlakte – hun tonnen massa in de lucht ziet werpen. Ze zijn ook zo gracieus dat het moeiteloos en magisch lijkt.

Bewonder het noorderlicht

De beste kans om het noorderlicht te zien is tijdens de koude, heldere winternachten tussen september en april. De beste tijd om ze in al hun glorie te zien is meestal na middernacht. Wees spontaan, trotseer de kou en omarm een ​​nachtelijk avontuur om de verbluffende natuurfenomenen te zien waar Alaska bekend om staat. Geniet van de dynamische kleurenshow onder de uitgestrektheid van de nachtelijke hemel van Alaska, en denk niet twee keer na over het missen van een beetje slaap om zelf getuige te zijn van de vertoning.

Bekijk een gletsjerrivier die voorbij stroomt

De rivieren hebben iets unieks in Alaska. Of je er nu op drijft of gewoon op de oever staat, het is adembenemend om de enorme hoeveelheid smeltwater te aanschouwen die van de berggletsjers naar de oceaan stroomt. Een van deze rivieren lijkt misschien enorm – en toch zijn er 30.000 meer in Alaska, en elke rivier stroomt al duizenden jaren.