Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arizona: een roadtrip in het Wilde Westen

Arizona stroomt over van kenmerkende landschappen en voetafdrukken van het Oude Westen en biedt zowel iconische nationale parken als legendarische geschiedenis. Hoewel het de thuisbasis is van beroemde bezienswaardigheden als de Grand Canyon en Horseshoe Bend, beloont Arizona diegenen die hun horizon verbreden.

Met indianenreservaten die bijna een kwart van het gebied van Arizona uitmaken, zijn er tal van interessante archeologische, historische en culturele bezienswaardigheden met betrekking tot de Indiaanse cultuur waar toeristen van kunnen genieten.

Grand Canyon

Natuurlijk kan geen enkele bucketlist in Arizona met iets anders beginnen dan de absoluut iconische Grand Canyon! De Colorado-rivier, de thuisbasis van enkele van de meest ongelooflijke uitzichten in de VS, werkt al miljoenen jaren aan het creëren van dit absolute meesterwerk. Maak een wandeling in de canyon of rijd langs de vele uitzichtpunten die je de adem benemen.

Horseshoe Bend

Deze iconische bocht in de Colorado-rivier is een van de beste plaatsen om te bezoeken in Arizona en een must-see attractie in het kleine stadje Page!

The Wave

The Wave is een van de beste plekken om te gaan wandelen in Arizona, en een bestemming op de bucketlist van Arizona die bekend staat om zijn prachtige rode en oranje golfachtige zandsteenformaties.

Je moet echter de gelukkige winnaar zijn van de permit loterij om naar deze epische plek te kunnen wandelen. Elke dag krijgen slechts 64 mensen een vergunning om daar te wandelen.

Tombstone

Tombstone, een historische stad die beroemd is als de locatie van het vuurgevecht bij de OK Corral, was een van de laatste bloeiende steden. Het was een ruige plek die geharde goudzoekers, stoere revolverhelden en wetteloze gokkers aantrok die hun fortuin kwamen winnen in de zilvermijnen.

Tombstone is een echte toeristenval en is een leuke plek om te bezoeken in Arizona om meer te weten te komen over hoe het Westen zich vestigde. Met het historische deel van de stad perfect bewaard gebleven, stap je in het verleden en dwaal je door de saloons of bekijk je een nagespeelde uitvoering van het vuurgevecht.

Saguaro National Park

De saguaro-cactus is het icoon van het westen en er is geen betere manier om ze in hun volle glorie te zien dan door een bezoek te brengen aan Saguaro National Park. Het nationale park, gelegen in Tucson, Arizona, bestaat uit glooiende heuvels bezaaid met saguaro’s en is de droom van een fotograaf.

Monument Valley

Als je denkt aan het klassieke landschap in het zuidwesten van de VS, denk je waarschijnlijk aan Monument Valley. Met zijn woestijnvlaktes bezaaid met buttes en plateaus is het zowel iconisch als ongelooflijk mooi. De vallei is aangewezen als het Monument Valley Navajo Tribal Park en omdat dit Navajo-land is, zijn er beperkingen voor toegang.

Voor een meer gedetailleerde verkenning, maak een backcountry-tour met een Navajo-gids en leer meer over hun cultuur en ontdek aanvullende locaties.

Havasu Falls

Als een van de meest logistiek uitdagende plaatsen om te bezoeken in Arizona, maar ook een van de mooiste, is er iets echt magisch aan het bezoeken van Havasu Falls.

Verscholen in een hoek van de Grand Canyon, dat deel uitmaakt van het land dat toebehoort aan de Havasupai-bevolking, en daarom geen deel uitmaakt van het nationale park, houdt een bezoek aan de Havasu-watervallen in dat je eerst een ongrijpbare permit moet bemachtigen en vervolgens 10 mijl moet wandelen in de prachtige Havasu Ravijn.

Het is niet toegestaan ​​om dit te doen als ​​dagwandeling, dus om deze waterval te zien, moet je goed plannen en er ’s nachts kamperen – maar de inspanning is absoluut de geweldige beloning waard.