Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sevilla, een perfecte bestemming voor een stedentrip

Ben je van plan om Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, te bezoeken tijdens je volgende verblijf in Spanje? Goede keuze! Sevilla is samen met Córdoba en Granada een van de drie bekendste steden van Andalusië. Een bezoek aan Sevilla betekent het ontdekken van een zeer rijk architectonisch en historisch erfgoed, maar ook duiken in de Spaanse cultuur, met tapas, sangria en flamenco.

Ondek het koninklijke Alcazar van Sevilla

Het verkennen van het Koninklijk Alcazar van Sevilla, met zijn prachtige paleizen en prachtige tuinen, is absoluut een van de beste dingen om te doen in Sevilla! Het Alcazar van Sevilla is ons favoriete monument in Andalusië: wij vinden het bijna net zo mooi als het beroemde Alhambra van Granada.

Bezoek de kathedraal

Een bezoek aan de kathedraal van Sevilla is een van de topattracties in Sevilla. Nadat de christenen Sevilla in 1248 hadden veroverd, veranderden ze de grote Almohad-moskee in de kathedraal van de stad. Om te pronken met de rijkdom van de stad, besloten de leiders van Sevilla om op dezelfde plek een prachtige kathedraal te bouwen.

De kathedraal van Sevilla is nog steeds een van de grootste kerken ter wereld en de grootste gotische kerk. De torenspitsen zijn adembenemend en het heeft het langste schip van alle kerken ter wereld.

Beklim de Giralda Toren

De Giralda Toren is mogelijk een van de beroemdste symbolen van Sevilla en moeilijk te missen. Het is gelegen pal naast de kathedraal en heeft een hele hoop Moorse invloeden van toen het de minaret was van de moskee die hier ooit stond. Toch is het tot op de dag van vandaag een van de beste dingen om te doen in Sevilla als je de geschiedenis van de stad wilt ontdekken. Het verbazingwekkende is dat de toren helemaal geen trappen heeft! In plaats daarvan leiden 34 hellingen de weg naar de top van de toren.

Dwaal rond op het Plaza de Espana

De Plaza de España in Sevilla staat bovenaan de Sevilla-must-see-lijst voor de meeste bezoekers van de stad. Het indrukwekkende plein, gelegen aan de rand van het Maria Luisa-park, is een van de grootste van Spanje. Een rondleiding over het plein is een van de beste dingen om te doen in Sevilla.

Aan de achterkant van het plein staat een enorm halfrond gebouwencomplex, met aan elk uiteinde hoge smalle torens die in de lucht kijken. Een gracht omringt het plein, met vier bruggen die toegang geven tot het gebouwencomplex vanaf het plein.

Woon een Flamenco show bij

Een van de beste bezigheden die je in Sevilla kunt beleven, is een flamenco show. Nu zijn er tal van bars en restaurants waar dansers te zien zijn, maar een goede optie om deze shows te zien is in Casa de la Memoria – een klein theater die de ervaring nog net iets specialer maakt!

Geniet van heerlijke tapas

Met meer dan 3.000 tapasbars en een schat aan restaurants biedt Sevilla een overweldigende keuze aan eetgelegenheden. En je een weg banen door zoveel mogelijk tapas bars als je kunt, is een van de leukste activiteiten in Sevilla!

Er is een grote verscheidenheid aan gerechten om te proeven, van salmorejo (een koude tomatensoep) tot berenjenas con miel (gefrituurde auberginesticks besprenkeld met honing) en kazen zoals manchego tot jamón.