Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Unieke ervaringen in Wadi Rum

De Wadi Rum-woestijn ligt in het zuiden van Jordanië en is een van de grootste toeristische bezienswaardigheden van het land. Het rode zand, de zandstenen rotsen en buitenaardse landschappen zijn genoeg om ons te overtuigen dat we op een andere planeet zijn. Het lijkt zoveel op de rode planeet dat het is gebruikt als filmlocatie voor films als The Martian en Star Wars.

Dit wetende, is het geen verrassing dat Wadi Rum een ​​van de beste locaties is om te bezoeken in Jordanië. In deze blog kun je een bucketlist maken met de beste ervaringen om te doen in Wadi Rum.

Genieten van vers bereid traditionele bedoeïenen maaltijden

Van ontbijt tot lunch en diner, bedoeïenen hebben tal van heerlijke traditionele gerechten. Tijdens een dagtour of overnachting kun je genieten van specialiteiten zoals Zarb, een barbecue van vlees en groenten gekookt in een grote ondergrondse kuil of Mansaf, lamsvlees gekookt in een bouillon van een gefermenteerd en vervolgens gedroogd yoghurtachtig product.

Rondrijden met de jeep

De woestijn verkennen met de jeep is verreweg de beste ervaring die je kunt hebben als je tijd beperkt is. Binnen een dag kun je alle belangrijke bezienswaardigheden in het beschermde gebied bezoeken. Je ziet het uitgestrekte rood woestijnlandschap, prachtig gevormde bergen, rotsbruggen en hoge rode duinen. Het kijken naar de zonsondergang zal een perfecte afsluiting van de dag zijn.

Wandelen door de bergen

Bedoeïenen hebben al altijd de bergen van de Wadi Rum-woestijn beklommen. Na verloop van tijd ontdekten ze de beste en meest moeiteloze manieren om de bergen te beklimmen. Tegenwoordig nemen ze toeristen mee op bergen zoals Jabal Al-Hash en rotsbruggen zoals de Burdah-rotsbrug.

Maak ’s nachts een sterrenkijktocht in Wadi Rum

Sterrenkijken is een andere geweldige activiteit om te doen in Wadi Rum. Het is een ervaring die je altijd zult onthouden. Er is weinig lichtvervuiling in Wadi Rum, dus je kunt zelf de sterren spotten, maar praten met een gids en het gebruik van professionele telescopen is een ongelooflijke ervaring. Tegelijk leer je meer over sterren en sterrenbeelden.

Op de kameel rijden

Een unieke woestijnervaring is natuurlijk het rijden op een kameel. Maak een ritje op de ‘schepen van de woestijn’. Leer ontspannen op een kameel klimmen en zitten. Geniet vervolgens ten volle van de stilte en schoonheid van de woestijn terwijl je in een ontspannen en comfortabel tempo door de woestijn vaart.

Slapen onder de sterren

Als je een volledige bedoeïenenervaring wilt, kies dan voor een nacht onder de sterrenhemel. Het wordt ongetwijfeld het hoogtepunt van je bezoek aan Wadi Rum. Buiten slapen is een unieke kans om zo dicht mogelijk bij het traditionele bedoeïenenleven in de woestijn te komen. Begin je nacht met een traditioneel bedoeïenendiner, gevolgd door verhalen over bedoeïenencultuur en muziek bij het vuur. Val in slaap onder de sterrenhemel en word de volgende ochtend wakker met het zachte geluid van vogels. Adem de frisse lucht in en zie de zon opkomen terwijl hij zijn licht op de zandstenen bergen werpt.

Vaar met een heteluchtballon

Stijg hoog op en beleef een spectaculaire ervaring in een heteluchtballon. Het is een van de meest geliefde avonturen van veel toeristen in Wadi Rum. Deze enorme ballonnen kunnen tot 16 passagiers vervoeren, waardoor het de perfecte activiteit is om met familie en vrienden van te genieten.

Het begint vroeg in de ochtend en duurt ongeveer een uur, waar bezoekers genieten van de prachtige zonsopgang, de enorm pittoreske landschappen van Wadi Rum en een panoramisch uitzicht op de rode rotsen.