Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

5x inspiratie voor scooterroutes in de Randstad

De Randstad is een bruisende en dynamische regio, boordevol geschiedenis en moderne charme. Wat is er nu een betere manier om de schoonheid van deze streek te (her)ontdekken dan met de wind in je haren en het geluid van je vertrouwde scooter onder je voeten?

In deze blog geven we inspiratie voor 5x scooterroutes door de Randstad. De precieze routeomschrijving kun je downloaden in bijvoorbeeld een routeapp of kopen bij een VVV kantoor. Maak je tas met eten en drinken klaar, haal je scooterhelm tevoorschijn en geniet.

De Oude Hollandse Waterlinie Route

Startpunt: Utrecht
Eindpunt: Slot Loevestein

Deze historische route neemt je mee door het prachtige Nederlandse landschap, waarbij je verschillende forten en vestingsteden van de Oude Hollandse Waterlinie zult verkennen. Vergeet niet te stoppen bij Fort Vechten, waar je het Waterliniemuseum kunt bezoeken om meer te leren over de verdedigingsgeschiedenis van Nederland.

Leuk feitje: Slot Loevestein, het eindpunt van de route, is niet alleen een indrukwekkend kasteel, maar ook de plek waar Hugo de Groot ooit ontsnapte in een boekenkist! 

De Bloemenroute

Startpunt: Haarlem
Eindpunt: Keukenhof, Lisse

Deze kleurrijke route brengt je in het voorjaar langs uitgestrekte bloemenvelden en prachtige bollentuinen. Bezoek de wereldberoemde Keukenhof, waar miljoenen tulpen in volle bloei staan en zorgen voor een adembenemend kleurenspektakel.

Leuk feitje: Keukenhof is maar liefst 32 hectare groot en biedt naast tulpen ook hyacinten, narcissen en vele andere bloemensoorten.

De Kustduinen Ontdekkingstocht

Startpunt: Den Haag
Eindpunt: Zandvoort

Tijdens deze route maak je kennis met de prachtige duinen en uitgestrekte stranden van de Nederlandse kust. Vergeet niet te stoppen bij het schilderachtige Wassenaarse Slag en de bruisende boulevard van Scheveningen. 

Leuk feitje: In Zandvoort kun je niet alleen genieten van het strand, maar ook een gokje wagen op het legendarische Circuit Park Zandvoort!

De Groene Hart Glimp

Startpunt: Rotterdam
Eindpunt: Gouda

Deze route voert je door het schilderachtige Groene Hart van Nederland, met zijn uitgestrekte weilanden, kronkelende rivieren en charmante dorpjes. Bewonder de beroemde molens van Kinderdijk en ervaar de serene rust van het polderlandschap.

Leuk feitje: Het Groene Hart is een van de weinige gebieden in Nederland waar je nog authentieke kaasboerderijen kunt vinden. 

De Gouden Eeuw Beleving

Startpunt: Amsterdam
Eindpunt: Leiden

Deze historische route neemt je mee terug in de tijd naar de Gouden Eeuw, toen Nederland een bloeiende handelsnatie was. Ontdek de grachten van Amsterdam, bezoek het indrukwekkende Rijksmuseum en ervaar de prachtige oude binnenstad van Leiden. 

Leuk feitje: In het Rijksmuseum kun je werken bewonderen van beroemde Nederlandse schilders zoals Rembrandt en Vermeer.

Of je nu een geschiedenisliefhebber bent, wilt genieten van kleurrijke bloemenvelden, of gewoon op zoek bent naar adembenemende landschappen, de Randstad heeft voor ieder wat wils.