Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Prachtige locaties in Schotland 

Een groot deel van de magische wereld van Harry Potter werd opgenomen in Schotland. Niet onlogisch, want de landschappen van Schotland zijn dan ook echt magisch. Schotland heeft het allemaal: prachtige kastelen, clangeschiedenis, mistige bergen en uitgestrekte lochs. Maar waar zijn nu de allermooiste locaties van Schotland?

Edinburgh

Deze indrukwekkende hoofdstad is gebouwd van vuur en steen: rond het geologische drama van het panoramische Arthur’s Seat en de vulkanische plug van Castle Rock, waar het machtigste fort van Groot-Brittannië opdoemt als een middeleeuwse fantasie. Tussen de twee loopt de fantastische maar waanzinnige Royal Mile, een met kasseien geplaveide boulevard met scheve tolhuisjes, torenspitsen, kwaliteitswinkels in breigoed, straatartiesten en verborgen hoekjes waar je van de ene naar de andere historische pub kunt struinen.

Cairngorms National Park

Dit is geen gewoon nationaal park en daarom behoort het tot de beroemde bestemmingen in Schotland. Het is het grootste nationale park in het Verenigd Koninkrijk, beroemd om zijn onvergankelijke schoonheid, met niet alleen bospaden, meren en hotspots voor dieren in het wild, maar ook veel bergen, rivieren, dorpen en distilleerderijen.

Glen Coe

Regen of zonneschijn, het trage rijden van toeristen langs de door herten bezaaide A82-weg is het bewijs dat deze steile vallei, met bergen vol met verloren valleien en verhalen over Schotse clans, nooit uit populariteit zal raken. En het zijn niet alleen de bioscoopfilms die hier zijn opgenomen (Harry Potter, Skyfall, Braveheart, Highlander) die avontuurlijke impulsen stimuleren. Het zijn ook de grillige Munro’s (heuvels van meer dan 3000 voet), waarvan er meer dan twintig zijn, en de aangrenzende valleien die deze vallei niet te missen maken.

Loch Ness

De originele Highland-must-do, waar toeristen varen om een ​​glimp op te vangen van de mythische langhalzige Nessie van het water. Loch Ness blijft een plaats van goedaardig, gezinsvriendelijk plezier. Hoewel een boottocht vanaf het gekunstelde monsterhoofdkwartier Drumnadrochit en tuimelen door de tijd in het getande Urquhart Castle aan de oevers van het loch vereisten zijn, zijn er ook tal van wandelingen in de buurt van het meer.

Isle of Skye

Skye’s zegen is ook zijn vloek. De Mordor-achtige bergen, toppen op drakenschaal en aardverschuivingen uit het Jura-tijdperk – voornamelijk de Cuillins, de Old Man of Storr en de Quiraing – zijn nu Instagramsterren. Dat maakt het eiland waanzinnig populair, maar er zijn nog genoeg rustige bestemmingen waar je kunt ontsnappen aan de mensenmassa. De daglange wandeling naar Sgùrr na Strì maakt de belofte van het meest spectaculaire uitzichtpunt van zee tot hemel in Groot-Brittannië waar, terwijl de schiereilanden Elgol en Sleat in het zuidwesten ingetogen zijn in vergelijking met Portree en Staffin.

Ben Nevis

Gelegen op zo’n 1.345 meter boven de zeespiegel en gelegen aan het westelijke uiteinde van de Grampian Mountains, is ‘The Ben’ de hoogste berg van de Britse eilanden. Als je een bergbeklimmer bent of een voorliefde hebt voor de met sneeuw bedekte toppen, dan is dit een van de beste plekken om te bezoeken in Schotland voor jou! Ben Nevis is het best te beklimmen vanuit Fort William.