Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Waarom Jordanië momenteel op je reisradar moet staan

Jordanië stond niet altijd op de radar van reizigers. De reden is zijn ongunstige ligging in het Midden-Oosten. Toch zijn reizigers die het aandurfden om het land van epische avonturiers te bezoeken, erg lyrisch over het land. Van natuurlijke wonderen en oude ruïnes tot epische avonturen in de woestijn, hier zijn enkele redenen waarom je volgende reis naar Jordanië moet zijn.

Het is er veilig

De meeste mensen associëren het Midden-Oosten met oorlogen. De realiteit is echter anders. Jordanië is in feite een vredig land dat bloeit in een regio met slechte buren. Het is volkomen veilig, zelfs voor vrouwen en kinderen.

Het Jordaanse eten

Ik wed dat het eten niet het eerste is waar je aan denkt als je aan Jordanië denkt, maar het wordt ongetwijfeld een van de hoogtepunten van de hele reis. Ze mixen de mediterrane keuken met oosterse kruiden en het resultaat is ongelooflijk. Om nog maar te zwijgen over hun thee.

Kamperen onder de sterren

Zin om te chillen bij het woestijnvuur, te genieten van een authentiek Jordaans diner en ervaringen te delen met je vrienden onder een sterrenhemel? Dat kan allemaal in Wadi Rum, een woestijngebied in het zuiden van Jordanië. Hier slaap je in een tentenkamp en ervaar je voor even het bedoeïenleven.

De archeologische sites

Jordanië is geografisch gelegen tussen Europa en Azië en is om deze reden altijd als een strategisch land beschouwd. Moabieten, Amorieten, Israëlieten, Grieken, Romeinen, Nabateeërs en vele andere beschavingen hebben dit land veroverd. Niet verrassend dus dat je over het hele land tal van archeologische sites vindt. Van de Romeinse ruïnes in Jerash tot het kruisvaarderskasteel in Kerak.

Het Wereldwonder Petra

Als we het dan toch over archeologische sites hebben, dan kun je niet om Petra heen. Deze uit de rotsen gehouwen stad is zo sprookjesachtig dat het dé reden is waarom reizigers naar Jordanië komen. Bezoek de stad voor minstens twee dagen, want er is meer dan enkel maar de beroemde Treasury. En als het kan, plan je bezoek tijdens een van de avonden met Petra by Night om je ervaring helemaal onvergetelijk te maken.

Dobberen in de Dode zee

Zwemmen in de Dode Zee en wandelen op het laagste punt op aarde is een must-do ervaring, minstens één keer in het leven. Je kunt een aantal hotels in de Dode Zee vinden, zowel aan de Israëlische als aan de Jordaanse kant, maar de Jordaanse kant is iets beter.

De Jordaanse bevolking

De Jordaanse mensen behoren tot de meest vriendelijke en gastvrije mensen ter wereld. Mensen van alle leeftijden zwaaien vanuit auto’s terwijl je door het centrum van Amman loopt, of vanaf de kant van de weg terwijl je in een bus door de woestijn dendert. Waar je ook gaat, je zult horen: “Welkom in Jordanië!” De mensen in Jordanië zijn erg trots op hun land en zijn oprecht blij je als bezoeker te hebben.