Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

In deze Aziatische landen beleef je de reis van je leven!

Tempels, noedels, paradijselijke stranden: veel mensen zweren bij een reisje naar het continent Azië. Azië is het grootste continent van de wereld en er bevinden zich maar liefst 51 landen op dit continent. Als je dus graag naar Azië toe wilt gaan tijdens de vakantieperiode, ben je er nog niet. Je moet ook bedenken welk(e) land(en) je wilt bezoeken gaan bezoeken tijdens je reis. Deze knoop doorhakken is lastig, want welke landen zijn nou de moeite waard om een bezoekje aan te brengen? Geen nood, om het jou wat gemakkelijker te maken staan hieronder een aantal Aziatische landen die echte pareltjes zijn. Je bent verzekerd van een unieke vakantie als je in het vliegtuig naar een van deze landen stapt!

Machtig Maleisië

Maleisië delft vaak een beetje het onderspits in vergelijking met Indonesië. Terwijl Indonesië de laatste jaren steeds populairder lijkt te worden (en dan met name de vakantiebestemming Bali), wordt Maleisië, onterecht, vergeten om te bezoeken. Dat is onwijs zonde, omdat het een geweldig land is! Alles is er ontzettend goedkoop en bovendien spreken de inwoners een behoorlijk woordje Engels, wat goed van pas kan komen bij het boeken van excursies of als je verdwaald bent in de indrukwekkende jungle. Daarnaast kan je er uitgestrekte theeplantages vinden, zoals de Cameron Highlands. Zoiets heb je nog nooit gezien: een erg interessant proces om bij te wonen!

Spectaculair China

Een druk, maar bijzonder land, is hoe veel fervente reizigers China typeren. Je hebt er majestueuze bouwwerken, met als bekende de Chinese Muur. Dit eeuwenoude bouwwerk trekt enorm veel toeristen, maar als je er eenmaal zelf overheen loopt, dan merk je vanzelf waarom het jaarlijks zoveel toeristen. China is verder een uitdagend land, maar als je je goed voorbereid, moet dit zeker niet voor problemen zorgen. De Chinese Muur is het bekendste bouwwerk, maar de bergen in Zhangjiajie mag je absoluut niet overslaan!

Spannend Sri Lanka

Sri Lanka is door vele reisgidsen bekroond tot ultieme reisbestemming, dus met een tripje naar Sri Lanka zit je eigenlijk altijd wel goed. Sri Lanka beschikt over goed openbaar vervoer en de treinritjes zijn echt geen straf door het landschap van dit fabuleuze land. Je kijkt je ogen uit, want alles komt voorbij: oerwouden, theeplantages en gave rivieren en watervallen. Je kan natuurlijk ook zelf erop uitgaan in Sri Lanka, aangezien het een veilig land is. Daarnaast spreekt men er goed Engels, dus je kan goed met de lokale inwoners communiceren, mocht je dit willen. Ten slotte is het een betaalbaar land, dus je portemonnee hoeft er geen pijn te lijden. Mooi meegenomen, toch?!

Ook zo nieuwsgierig geworden naar al het moois dat Azië te bieden heeft? Waar wacht je nog op?! Stap in de auto en rijd als een malle naar het vliegveld. Je zal er geen spijt van krijgen!