Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Reizen in Azië: de must sees

Het continent Azië is niet alleen reusachtig maar ook nog eens heerlijk veelzijdig. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat heel wat mensen verliefd zijn op trips richting het oosten. Je vindt er een interessante cultuur, tal van leuke steden, ongerepte natuur, tropische stranden en nog veel meer. Maar wat zijn nu de landen in Azië die je echt gezien moet hebben? Hoe kies je de juiste bestemming uit de veelheid aan opties die het continent voor je heeft? Tijd om daar even dieper op in te gaan!

China

De meeste mensen die gaan backpacken in Azië of die een heerlijk relaxerend tripje naar een resort op de planning hebben staan kijken naar Zuidoost-Azië. Nochtans heeft het continent een stuk meer te bieden zoals bijvoorbeeld China. Het is een land dat niet per se bekend staat omwille van het toerisme en dat is ontzettend jammer. Het is het land van één van de zeven wereldwonderen met de Chinese muur. Het is het land van indrukwekkende en ongerepte natuur. Het is het land van rijstvelden en authentieke steden die door het toerisme bijna ongerept zijn. Vergeet enkel niet om op voorhand je visum aan te vragen!

De Filipijnen

De Filipijnen is misschien wel het meest westerse land in Azië. Ze overgieten die fascinatie voor de westerse cultuur echter wel met een flinke dosis enthousiasme en energie. De Filipijnen is dan ook een interessante mix tussen de Aziatische en de westerse cultuur. Bovendien vind je er tal van indrukwekkende stranden, heerlijke resorts, tropische eilanden en een geheel eigen natuur. Ook mooi meegenomen is dat het leven in de Filipijnen helemaal niet duur is als toerist. Doe er je voordeel mee!

Mongolië

Ben je eens op zoek naar iets compleet anders dan de rest van Azië? Naar een cultuur die tot de verbeelding spreekt en anders dan de anderen is? Dan is Mongolië een ongelofelijk interessante bestemming. Dit uitgestrekte land is vooralsnog vrij onbezocht door hordes toeristen en dat betekent ook dat je nog echt het leven zoals het is te zien krijgt. Een rondreis door Mongolië is dan ook een unieke beleving. Zeker als je onderweg ook even halt houdt bij één van de diverse nomadenstammen die het land nog altijd rijk is. Een gouden raad bij een reis naar Mongolië: plan op voorhand en tot op het detail.

Thailand

Thailand is natuurlijk de klassieker maar daar is een reden voor. De Thaise natuur is prachtig en je vindt nergens een leukere kustlijn dan in dit land. Bovendien heeft het land prachtige tempels, adembenemende Nationale parken en kan je gemakkelijk dagen kwijt geraken in het bruisende Bangkok. Thailand is simpelweg een must do.