Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

6 weetjes waarom Thailand zo boeiend is om te ontdekken

Op reis gaan naar een exotische vakantiebestemming zoals Thailand wordt altijd leuker als je niet alledaagse rituelen van het land ontdekt. Ruim 25 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks dit Aziatische land. Maar waarom is Thailand zo populair. Enkele vreemde weetjes die je wellicht zullen verrassen zetten we even op een rijtje.

1. De roots van Red Bull ligt in Thailand

F1 wereldkampioen Max Verstappen wordt vaak in 1 adem genoemd met Red Bull. Maar wat heeft de F1 piloot nu te maken met Thailand zal je je wellicht afvragen. Het klinkt misschien bizar maar de oorsprong van Red Bull ligt in Thailand. De samenstelling van deze drank werd al in de zeventiger jaren uitgevonden door een zekere Chaleo Yoovidhy. De zoete drank was destijds niet populair bij de westerse toeristen. Maar daar kwam verandering in toen de Oostenrijker Dietrich Mateschitz de ingrediënten van de drank veranderde. Zo werd de roepnaam Red Bull geboren.

2. Het Thais alfabet telt maar liefst 76 letters

Het Thaise alfabet telt maar liefst 76 letters. Een heel stuk meer dan de Nederlandse taal. Het bestaat uit 32 klinkers en 44 medeklinkers om precies te zijn. Het wordt omschreven als een zogenaamde toontaal. Concreet betekent dit dat de tonen vaak bijna hetzelfde klinken en toch een totaal andere betekenis hebben. Dit zorgt ervoor dat bepaalde uitspraken heel anders zijn dan dat je had willen zeggen. Dit leidt vaak tot lachwekkende situaties.

3. De heetste stad in de wereld is Bangkok…

Voor alle duidelijkheid. Dit is helemaal niet dubbelzinnig bedoeld. De gemiddelde temperatuur van Bangkok bedraagt 28 graden en wordt aanzien als de heetste plek op deze aardbol. Veel heeft te maken omdat de nachten qua temperatuur eveneens zwoel zijn en het nauwelijks afkoelt.

4.Thai drinken hun favoriete bier met ijs

Als de ober in Nederland komt aandraven met bier en een groot stuk ijs erin, wordt de man wellicht krankjorum verklaard. In Thailand is dit nochtans de normaalste zaak van de wereld. Het is een traditie dat Thai bier drinken met ijs. Het is het proberen waard. Meer en meer westerse toeristen nemen die verfrissende gewoonte over door de hitte.

5. Insecten gefrituurd als meest populaire snack

De Thaise keuken staat heel hoog aangeschreven in de wereld. Maar wie rondstruint in Thailand komt kraampjes naast de weg tegen die gefrituurde ritselende sprinkhanen op het menu hebben staan. Het is eens iets anders dan een zakje patat met mayo.

6. Eerst het volkslied, dan film kijken in de bioscoop

Wie naar de bioscoop gaat in Thailand zal eerst moeten opstaan voor het volkslied. Gelukkig hoef je zelf niet mee te zingen, maar uit respect moet je wel opstaan. Als je dit niet doet bestaat de kans dat je een boete krijgt.