Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De goedkoopste reisbestemmingen om te backpacken

De wereld zit vol met goedkope vakantieplekken. Al kost het tegenwoordig veel moeite om ze te vinden. Het maakt niet uit op welk continent je bent en welke interesses je hebt, er zijn talloze plaatsen die je met een budget kunt bezoeken. Geen enkele bestemming is echt “te duur”, zolang je maar wat onderzoek doet, creatief bent en wat flexibiliteit hebt. We geven je alvast enkele tips.

Thailand

Met een toeristisch pad dat al tientallen jaren teruggaat, is Thailand het hart van backpacken in Zuidoost-Azië. Je kunt er rondkomen met 25-35 USD per dag dankzij goedkope pensions, goedkoop streetfood, lokale bussen en de vele goedkope en gratis bezienswaardigheden. Als je al je tijd op de eilanden doorbrengt en in dure accommodaties verblijft, betaal je ongeveer 60 USD per dag. Maar zelfs voor die prijs is Thailand nog steeds een van de meest budgetvriendelijke bestemmingen ter wereld en mag je het zeker niet overslaan!

Centraal-Amerika

Wil je door eeuwenoude ruïnes zwerven, door de jungle trekken, surfen en heerlijk eten met weinig toeristen in de buurt? Bezoek dan de kleinere landen in Midden-Amerika. Denk aan El Salvador, Honduras, Nicaragua en Guatemala. Hier vind je de meeste budgethotels voor ongeveer 15-30 USD per nacht, maaltijden voor minder dan 5 USD en de meeste busreizen voor dezelfde prijs.

Belize, Panama, Costa Rica zijn de dure bestemmingen naar regionale maatstaven, maar zijn nog steeds heel betaalbaar.

Cambodja

Hoewel je heel Zuidoost-Azië op deze lijst zou kunnen zetten, is Cambodja een van onze favoriete landen in de regio. Het is betaalbaar, mooi en de lokale bevolking is ongelooflijk gastvrij. Je kunt een privékamer met airconditioning krijgen voor $25 USD, streetfood voor $2-5 USD en vervoer door het hele land voor $20-25 USD. Als je ongeveer $50 per dag uitgeeft, leef je goed. Cambodja is goedkoper dan het populaire Thailand, maar net zo mooi en vol met de aardigste mensen ter wereld. Plus, het is de thuisbasis van de ongelooflijke Angkor Wat.

De Balkan

De Balkan ligt in Zuidoost-Europa en is de goedkoopste regio van Europa. Het bestaat uit een handvol landen – waarvan de meeste weinig toeristen zien – en is een onopvallende regio die superbetaalbaar is en tegelijkertijd ongelooflijk veel te bieden heeft. Hoewel plaatsen als Dubrovnik een toestroom van toeristen hebben gezien dankzij de cruiseschepen die daar aanmeren, is het grootste deel van de regio ideaal voor avontuurlijke reizen. Er is goedkope wijn, ongelooflijke wandelmogelijkheden en natuur, prachtige kusten, hartig eten en een wild nachtleven. Het is het best bewaarde geheim van Europa.

India

India is altijd al een goedkope reisbestemming geweest. Tenzij je vijfsterrenresorts boekt en alleen westerse maaltijden eet, kun je hier moeilijk $50 per dag uitgeven. Je kunt rondkomen met ongeveer $30 USD door in goedkope guesthouses te verblijven, tweedeklas treinen te nemen en westers eten te vermijden. En als je je te buiten wilt gaan, kun je zelfs voor 60 USD per dag al goed rondkomen. Zelfs iconische bezienswaardigheden zoals de Taj Mahal – een wereldwonder – zijn super betaalbaar (slechts 13 USD om binnen te komen).