Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pittoreske routes om door Europa te reizen met je campervan

Maak je gordels maar vast en maak je klaar voor de rit van je leven, van ruige bergpassen tot kustdorpjes, en dat allemaal vanuit het comfort van je campervan. Europa staat bekend om zijn prachtige natuur, uitgebreide geschiedenis en vele culturen. Een roadtrip in een campervan is een van de beste manieren om alles te zien wat dit prachtige continent te bieden heeft. Van de glooiende heuvels van Toscane tot de ongetemde kustlijn van de Wild Atlantic Way, Europa heeft een verscheidenheid aan pittoreske routes die ideaal zijn voor reizen met een camper.

De Sprookjesroute, Duitsland

Duitsland is qua oppervlakte een van de grootste landen in West-Europa, dus het verkennen in een campervan is een geweldige manier om de natuurlijke schoonheid te zien die je meestal mist als je je beperkt tot steden als Berlijn of München. Huur een camper en rijd de Sprookjesroute in Duitsland, die begint in Frankfurt. De rustige weg loopt door het platteland en door charmante Duitse stadjes zoals Steinau, Marburg, Kassel, Gottingen, Hamelen en Bremen. Vanaf Bremen kunnen reizigers gemakkelijk doorrijden naar Hamburg en noordwaarts naar Denemarken rijden.

De Wild Atlantic Way, Ierland

De Wild Atlantic Way is de beroemdste autoroute van Ierland en kan gemakkelijk worden gereden in 5 dagen tot 1 week, te beginnen in Dublin. Maar voor reizigers die de tijd willen nemen en meer dan één nacht op een bestemming onderweg willen doorbrengen, is een avontuur van 2 weken een meer ontspannen keuze. De route is 2500 km van county Donegal naar county Cork en voert reizigers langs de beste bezienswaardigheden van de westkust van Ierland, zoals de Cliffs of Moher, Kylemore Abbey en Slea Head.

De Ring Road, IJsland

De IJslandse Ringweg is de beste autoroute van het land en brengt reizigers in slechts 7-10 dagen rond de omtrek van het eiland. Hoewel het mogelijk is om deze reis met een huurauto te maken en Airbnb’s of hotels te boeken, biedt de keuze voor een camper de flexibiliteit om op elke camping te stoppen en ondergedompeld te worden in de buitenaardse landschappen van het Land van Vuur en IJs. De belangrijkste bezienswaardigheden onderweg zijn Skogafoss, Jökulsárlón Lagoon en Diamond Beach, maar mis zeker ook Myvatn niet in het noorden van het land. 

De Franse Rivièra  

Ga weg van de drukte van Parijs en begin aan een romantische camperreis door Zuid-Frankrijk aan de Franse Rivièra. In slechts een week kunnen reizigers gemakkelijk stoppen bij prachtige steden als Nice, Eze, Cannes, Côte d’Azur, Monaco en Antibes terwijl ze overnachten in hun camper om geld te besparen op accommodatie. Dit is een fantastische manier om Zuid-Frankrijk te zien met een budget en met de vrijheid om elke ochtend op een nieuwe plek wakker te worden.

La Route des Grandes Alpes, Zwitserland

Deze route voert reizigers door de Franse Alpen tussen de Franse Rivièra en het Meer van Genève. Bezoekers rijden met hun camper door de Alpen van noord naar zuid of van zuid naar noord, afhankelijk van de kant waar ze de route beginnen. De weg heeft 16 passen, enkele van de hoogste in de Alpen, en strekt zich uit over 684 km van Thonon-Les-Bains tot Menton. De reis duurt ten minste 2-3 dagen met de auto, maar reizigers kunnen veel langer besteden aan het verkennen van de historische monumenten en alpendorpen langs de weg.

De kustlijn van Noorwegen

Noorwegen is misschien wel de mooiste roadtrip in Europa. Reis langs de ongerepte en adembenemende kustlijn van Noorwegen en verken veel van de meest pittoreske en dramatische fjorden ter wereld. Houd er rekening mee dat Noorwegen duur is, maar het is ook legaal om te kamperen waar je maar wilt (als je wilt besparen op de kampeerkosten). Maak tijdens je reis door Noorwegen zeker een omweg om Trolltunga te zien.