Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dit moet je doen en zien tijdens een vakantie Curaçao

Samen met Aruba en Bonaire is Curaçao een van de drie “ABC”-eilanden van de Kleine Antillen in het Caribisch gebied. Ontdek hier wat je er allemaal kunt doen.

Maak plezier op Mambo Beach

Mambo Beach, ook wel bekend als “Sea Aquarium Beach”, is een levendige plek waar van alles te doen is. Het is de place to be op Curaçao, met prachtige sprankelende kusten, watersporten en tonnen restaurants, winkels en bars aan de boulevard. Er zijn genoeg nachtclubs op het eiland, maar voor de gekste strandfeesten ga je naar Mambo Beach. Bij Wet’n Wild Beach Club wordt het strand op vrijdag en zondag omgetoverd tot een openluchtnachtclub. Live muziek en dj’s houden het feest gaande, vooral op zondagavond.

Bezoek de grotten van Hato

De Grotten van Hato liggen vlakbij het vliegveld (je kunt ze zelfs te voet bereiken of een korte taxirit nemen). Deze 300.000 jaar oude kalksteengrotten waren ooit schuilplaatsen voor ontsnapte slaven, die zich weken of zelfs maandenlang verborgen hielden. Beklim de 49 treden om het panoramische terras te bereiken waar je de grot kunt betreden en een rondleiding van 45 minuten kunt volgen om de stalagmieten, stalactieten, vleermuiskolonie en grottekeningen van de Amerindiaanse Arawaks te bekijken, die meer dan 1500 jaar oud zijn. Er zijn wandelpaden buiten om te genieten van de prachtige natuur en wilde dieren op de ‘Indian Trail’ en om de houtsnijwerken van de Caiquetio-indianen te bekijken. De toegangsprijs is 17,50 ANG.

Ontdek Willemstad

Willemstad, een prachtig UNESCO Werelderfgoed, is als een kleurrijke en tropische versie van Amsterdam (de Nederlanders hebben het eiland tenslotte gekoloniseerd). Deze levendige, kunstzinnige stad is vernoemd naar de Nederlandse gouverneur Willem II van Oranje en heeft nog steeds originele historische gebouwen uit de 17e en 18e eeuw, evenals terrasjes en waterwegen die doen denken aan Amsterdam. De wijken Punda en Pietermaai zitten vol met restaurants, galerieën en winkels. En mis de Oude Markt niet om heerlijke lokale specialiteiten te proeven, zoals geitenstoofpot en rode snapper.

Wandel rond Christoffelpark

Bewandel de paden rond dit enorme nationale park om herten, cactussen van 10 meter hoog, leguanen, konijnen en zeldzame planten te zien, waaronder wilde orchideeën. Er zijn vele schilderachtige berg- en kustpaden met grote biodiversiteit voor elk niveau, waaronder een uitdagende wandeling naar de top van de Christoffelberg. Zorg ervoor dat je voldoende water, snacks en zonnebrandcrème meeneemt. Als je een auto hebt, zijn er ook twee schilderachtige autoroutes als je liever niet wandelt maar toch van de wilde dieren wilt genieten. De toegangsprijs is 15 ANG, inclusief toegang tot het Savonet Museum, dat tentoonstellingen heeft over het leven van de vroege kolonisten in het gebied op de Savonet plantage (evenals de inheemse Arawak).

Duik in de Superior Producer

Dit schip zonk in 1977 op slechts 152 meter van de kust van Curaçao. Het zat vol met whisky, parfum en kleding. Tot grote verbazing en vreugde van de lokale bevolking spoelde de inhoud aan op de kust van Willemstad waar mensen de rest van de goederen konden verzamelen. Het 400 ton zware vrachtschip heette oorspronkelijk Andromeda en was in 1957 gebouwd in Kootstertille, Nederland. Tegenwoordig is het scheepswrak een van de interessantste duikspots op het eiland omdat het hele schip is overgenomen door koraal, tarpons, barracuda’s, zeesponzen, zeezwepen en gorgonen.