Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De mooiste plekjes van Vietnam

Vietnam is een land wiens geschiedenis vrij gewelddadig is maar waar je ook natuur als geen ander terug kunt vinden. Het is een prachtig land om te backpacken en vandaag de dag ook een zeer veilig land om rond te trekken. De natuurlijke schoonheid van het land trekt dan ook elk jaar opnieuw hordes toeristen aan. Vietnam heeft echter ook historische steden, indrukwekkende tempels en nog veel meer! Wat mag je zeker niet missen als je een tripje Vietnam op de agenda hebt staan?

Ha Giang

Ha Giang is de regio binnen Vietnam die in de regel als mooiste wordt beschouwd en dat is niet meer dan terecht. Dit grensgebied van China biedt prachtige bergen, indrukwekkende valleien en schitterende heuvels. Bovendien is het een vrij moeilijk bereikbare regio wat betekent dat je er niet al te veel toeristen moet verwachten. Bovendien is het ook een ideale streek om de couleur locale te leren kennen!

Hoi An

Hoi An is een stadje dat bij veel mensen op het verlanglijstje staat als ze richting Vietnam trekken. Het is dan ook misschien wel de meest sfeervolle stad van het land en bij uitbreiding Zuidoost-Azië. Hoi An is een oude handelsstad en die sporen zie je nog doorheen het hele centrum. Zeker in de avond is het er leuk toeven wanneer de lantaarns in werking treden. Leuk aan Hoi An is dat je vlakbij de rijstvelden zit en je in de directe nabijheid ook op het strand kunt liggen.

Halong Bay

Het is inderdaad zo dat Halong Bay misschien wel het drukst bezochte stukje Vietnam is. Dat betekent echter niet dat het niet de moeite waard is. Het ronduit verbluffende karstgebergte van Halong Bay zorgt voor een natuurzicht dat je nergens anders ter wereld kunt vinden. Dat is dan ook de reden dat je Halong Bay terug kunt vinden op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Hanoi

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en is er de laatste jaren eindelijk in aan het slagen om het oorlogsimago van zich af te schudden. Gelukkig maar overigens wat Hanoi heeft op cultureel vlak best wel wat te bieden. Hier vind je talloze musea over de geschiedenis van Vietnam en een leuke oude wijk om in rond te dwalen. Hanoi is gewoon een must see!

Ninh Binh

Is Halong Bay echt jouw ding maar ben je niet per se de grootste fan van het water? Dan kan je eens naar Ninh Binh gaan kijken. Deze regio ligt bezaaid met steile karstbergen, gezellige rijstvelden en ook tempels! Bovendien is het niet al te ver van Hanoi waardoor dit gemakkelijk te combineren valt met een tripje richting de hoofdstad.