Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Op reis naar Japan

Het is opvallend hoe populair vakanties naar Japan zijn geworden. Enerzijds is dit natuurlijk prima te begrijpen, maar het is zeker een verschil met jaren geleden. Japan is dan ook een prachtig land. Denk alleen al aan de reizende zon, de sushi en de welbekende sumoworstelaars. Een reis naar Japan zal waarschijnlijk niet heel vaak op je lijstje staan. Waar houd je rekening mee als je vertrekt naar deze schitterende plek op aarde?

Wanneer ga je naar Japan?

Wat is de mooiste tijd in Japan. Wanneer kun je deze trip het beste plannen? Natuurlijk kijk je hierbij ook naar de seizoenen, maar de prijs speelt ook een rol. Is het nu handig om heel erg lang van te voren al een reis naar Japan te boeken of kun je beter kiezen voor een last-minute? Het antwoord op deze vraag ligt natuurlijk voor een stuk ook aan jouw persoonlijke voorkeuren. Houd je wel van onverwachte verrassingen, dan vind je een jaar van te voren boeken misschien niet eens leuk. Ben jij meer zo iemand die graag alles lang van te voren tot in de details vastlegt, dan word je natuurlijk niet happy van een geregel op het laatste moment. Als het over de prijs gaat, zul je meestal voordeliger uit zijn als je de vakantie langer van te voren boekt. Je profiteert dan bovendien ook nog van vroegboekkortingen.

Liever niet in het hoogseizoen

Vakanties in het hoogseizoen hebben veel nadelen. Soms ontkom je er echter niet aan. Zeker niet als je schoolgaande kinderen hebt. Het is op veel plekken druk en de prijzen liggen schrikbarend hoog. Verder heb je tijdens onze hoogseizoenen in Japan zeker niet het allerbeste weer. Juist begin april is het erg mooi om naar Japan te gaan. Dan bloeien de kersenbomen. Let er wel op dat tijdens deze weken de prijzen meteen weer een stukje hoger liggen.

Rondreis door Japan

Boek je een rondreis door Japan, dan heb je de meeste kans om echt kennis te maken met de hoogtepunten van het land. Je kunt natuurlijk ook wel zelf een reis samenstellen, maar dit kost veel tijd en meestal ook veel geld. Kies je een rondreis, dan is veel al voor je uitgezocht door experts die het land echt goed kennen. Meestal is een rondreis daardoor per saldo goedkoper. Want de mensen die de rondreis samenstellen, weten precies waar je tickets en accommodaties moeten boeken. Vaak kunnen zij deze zaken ook met korting regelen.