Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Niet te missen bezienswaardigheden in Slovenië

Met uitgestrekte groene bossen en prachtige bergtoppen heeft Slovenië geen gebrek aan geweldige plekken waar reizigers kunnen verdwalen of zich wagen aan uitdagende activiteiten. De eeuwenoude steden en ontzagwekkende barokke gebouwen van steden als Ljubljana bieden architecturale eye-candy. Dus wat zijn de mooiste plekken om te bezoeken in Slovenië die aan de bucketlist van elke persoon moeten worden toegevoegd?

Het meer van Bled

Het meer van Bled is misschien wel de mooiste bezienswaardigheid in Slovenië. Het meer lijkt uit een sprookje te komen met het 11e-eeuwse kasteel van Bled die hoog op een klif uittorent. Vanaf hier heb je dan ook een panoramisch uitzicht op het meer van Bled en de omliggende natuur. Huur een bootje of ga suppen op het meer richting het kleine eilandje in het midden. Hier zie je de bedevaartskerk, beroemd om zijn wenteltrappen en klokkentoren.

Soca rivier

De bergachtige noordwestelijke hoek van Slovenië herbergt zoveel natuurlijke schoonheid en de rivier de Soča is daar een goed voorbeeld van. Wat deze rivier zo ongelooflijk maakt, is de kleur van het water. Het is zo’n levendige tint turkoois dat het moeilijk te geloven is dat het echt is! Er zijn verschillende manieren om de schoonheid van de Soča-rivier te ervaren, maar de coolste is om te kajakken of te raften. Het is een avontuur dat de bucketlist waard is en geschikt voor alle niveaus.

Vrsic Pass

De Vršič-pas is een kronkelende bergweg die je door de majestueuze Julische Alpen in het noordwesten van Slovenië voert. Met een hoogte van 1.611 meter is het de hoogste bergpas van het land en zou het een onderdeel moeten zijn van elke roadtrip door Slovenië! Begin je tocht in Kranjska Gora en rijd helemaal door tot je in de Soca vallei terechtkomt, nabij het dorp Trenta.

Het oude centrum van Ljubljana

Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië en het beste deel ervan is natuurlijk de pittoreske oude binnenstad. De oude binnenstad van Ljubljana, vol elegante architectuur en charmante geplaveide straten, biedt om elke hoek iets spannends te zien. Omdat dit gebied erg compact is, kun je dit het beste te voet verkennen.

Kozjak waterval

Als je graag watervallen bezoekt, dan moet de Kozjak waterval bij de stad Kobarid bovenaan je lijstje staan. Van al deze prachtige plekken in Slovenië heeft deze waterval misschien wel

de meest buitenaardse setting. Het is verborgen in een donkere kalkstenen kloof en omgeven door met mos bedekte rotsen. Met een hoogte van 15 meter stort het water zich van een klif in een smaragdgroene waterpoel.

De Vintgarkloof

De prachtige Vintgar-kloof is nog een ander natuurspektakel in het Triglav Nationaal Park in het noordwesten van Slovenië. Op een korte afstand van het meer van Bled is deze anderhalf kilometer lange kloof uitgehouwen door de prachtige smaragdgroene Radovna-rivier. Ontdek de schoonheid via de verhoogde promenades en houten bruggen die langs de rivier zigzaggen en je langs betoverende landschappen, torenhoge verticale muren en verschillende watervallen van verschillende hoogtes voeren.

Triglav

Het letterlijke hoogtepunt houden we voor het laatst. Met een hoogte van 2864 meter is de Triglav de hoogste bergtop van Slovenië. In het gelijknamige nationale park kun je diverse wandelingen maken die een uitzicht bieden op de berg. Echte avonturiers daarentegen kunnen zich wagen aan de tweedaagse tocht naar de top.