Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Toffe bestemmingen voor 2023

Reisinspiratie is overal waar je kijkt. En aan inspiratie geen gebrek. Zeker niet nu bepaalde landen en continenten hun grenzen hebben heropend na jaren van Covid-19 sluitingen. Zeker Australië en enkele Aziatische landen maken zo een comeback op het reizigerstoneel.

Guatemala

Hoewel Guatemala lang in de schaduw heeft gestaan ​​van de meer bezochte Latijns-Amerikaanse tegenhangers, is dit een misstap. Het land biedt een echt ‘best of’ zonder de massa, en is een van de meest cultureel rijke bestemmingen in Centraal-Amerika. Vergaap je aan de indrukwekkende vulkanen dichtbij het koloniale stadje Antigua of trek de jungle in om bekende en minder bekende Mayasites te ontdekken. Uiteraard is Tikal hier een hoogtepunt, maar echte avonturiers kunnen ook naar het meer afgelegen El Mirador.

De Yukon

Heel wat mensen gaan op zoek naar ervaringen off the beaten track en dat vind je in de Yukon. In dit ongerepte stuk wildernis in Canada zit je goed als je beren wil spotten of getuige wil zijn van de grootsheid van het noorderlicht. Trek er met een huurauto – of een kano voor de avonturiers – op uit om de geschiedenis van de Gold Rush te herbeleven.

Japan

Japan staat op ieders lijstje en de vraag naar deze bestemming is ongelooflijk. Voor de pandemie was dit de ’to-go’-bestemming, dus je hebt een grote groep reizigers die eerder hun plannen moesten annuleren, gecombineerd met nieuwe interesse voor de culturele ervaring die Japan te bieden heeft.

Singapore

Met zo weinig toegang in de afgelopen twee jaar, staat deze bestemming bovenaan vele mensen hun lijst om het te bezoeken. Het eten, de mensen en de combinatie van natuur en stad is een must voor iedereen die een geweldige tijd wil hebben. Het is vooral spannend als je in de stad kunt zijn voor de Grand Prix van Singapore.

De Arctic

Terwijl Antarctica in 2022 de lieveling van avontuurlijke reizen werd, wordt nu gekeken naar de Noordpool als de volgende “must-see” plek. IJsland en nu Groenland bieden beide “isolatie met intentie” – een kans om aan de drukte te ontsnappen en je eigen persoonlijke grenzen te verkennen – en het is waar mensen naartoe gaan voor ongerepte schoonheid en een glimp van het noorderlicht.

Australië

Na enkele jaren hun grenzen te hebben gesloten is het weer mogelijk om te reizen naar Australië. Voor velen het langverhoopte moment om eindelijk die droomreis te maken langs de Oostkust. Beleef de levendigheid van Sydney, vergaap je aan de prachtige uitzichten langs de kust en ontdek de onderwaterwereld van het Great Barrier Reef. Avontuurlijke reizigers kunnen dan weer de outback opzoeken.

Oeganda

Afrika wordt vaak over het hoofd gezien in lijstje van reisinspiratie en dat is volledig onterecht. Met landen als Tanzania, Namibië en Zuid-Afrika is er in Afrika heel wat te beleven. Oeganda lijkt dit jaar dan weer helemaal door te breken. Het is dé bestemming voor wie de berggorilla´s in het wild wil zien. Maar verder kan je er ook chimpansees spotten in Kibale National Park, of gaan raften op de stroomversnellingen van de Nijl.