Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De beste boeken om mee te nemen op je volgende trip

Boeken zijn altijd leuk om te lezen. Of je nu vanuit je zetel thuis wegdroomt bij een mooi reisverhaal of tijdens je reis in je hangmat ligt te luieren met een goed boek. Hier zijn enkele leuken boeken waar reizen centraal staan en die een plaats verdienen in je bagage.

Into the Wild

Een klassieker van Jon Krakauer die ondertussen ook verfilmd is. Het boek gaat over het verkennen van de buitenste grenzen van jezelf, het zich terugtrekken uit de beschaving en verlichting zoeken door isolatie en eenheid met de natuur.

Het idee van het boek begon bij het onderzoek naar het waargebeurde verhaal van Chris McCandless, die de wildernis van Alaska introk en wiens SOS-briefje en skelet enkele maanden later werden gevonden. Een van de beste boeken om te lezen als je alleen reist!

The Beach

Nog een boek die verfilmd is geweest. De plot van deze geweldige roman speelt zich af in Thailand en het vertelt het verhaal van Richard, een jonge backpacker, die ervoor kiest om een ​​verborgen strand te vinden waarvan wordt aangenomen dat het een exotisch paradijs is.

Een van de beste boeken om te lezen tijdens het backpacken, vooral in Zuidoost-Azië, omdat het je verlangen om naar exotische bestemmingen te reizen en te ontsnappen aan de realiteit alleen maar groter en groter doet worden.

Fulltime avonturier

Dit boek van de Nederlandse auteur Tamar Valkenier bevat tal van verschillende avontuurlijke reisverhalen. Zo maakt ze een reis waarbij ze met kameel door de woestijn van Mongolië trok en met een ezel door Jordanië. Ook deelt ze haar ervaringen van haar leven als jager-verzamelaar in de wildernis van Nieuw-Zeeland. Het ultieme boek voor wie houdt van wilde avonturen.

Reizen Waes

Wie kent Tom Waes inmiddels nog niet. De acteur/presentator staat ervoor gekend om geen enkele uitdaging uit de weg te gaan. Doorheen de jaren heeft hij voor zijn programma Reizen Waes naar diverse bijzondere bestemmingen gereisd. Van Turkmenistan tot Noord-Korea en Soedan. Zijn ervaringen zijn nu ook neergepend in een boek. Reizen Waes bevat tal van grappige anekdotes en spannende verhalen voor de reiziger die houdt van aparte bestemmingen.

De Motorcycle Diaries

Het boek gaat over de tijd dat Che zijn familie en geboorteplaats verliet om met zijn vriend Alberto Grenado op een motorfiets door Zuid-Amerika te rijden op een zeer inspirerende reis. De bezienswaardigheden die deze twee motorrijders tegenkomen, het onrecht dat is aangericht aan onder meer uitgebuite mijnwerkers en verbannen melaatsen, is een belangrijk onderdeel van Che’s latere leven toen hij werd gevormd in de marxistische ideologie. Geweldige reiservaringen en even inspirerende richtlijnen voor het leven dat gepaard gaat met reizen, dat is wat dit boek je te bieden heeft.

De Kite Runner

Met meer dan zeven miljoen verkochte exemplaren in de VS en vertaald in 42 talen, moet dit boek zeker worden opgenomen in de top van beste boeken om te lezen tijdens je vakantie.

Het volgt het verhaal van twee onafscheidelijke jongens, Amir en Hassan, die samen opgroeien in Kabul, Afghanistan en een periode van verandering en vernietiging doormaken terwijl ze zich concentreren op een onwaarschijnlijke vriendschap.