Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Activiteiten in Colombia die zo op je bucketlist kunnen

Voor een lange tijd was Colombia een bestemming die de meeste reizigers niet eens overwogen om naartoe te reizen. De laatste jaren is daar veel verandering in gekomen. Het land is niet alleen veel veiliger geworden, maar het biedt ook een aantal unieke ervaringen en activiteiten die zo op ieders bucketlist kunnen.

Ga paardrijden in Valle de Cocora

De Cocora-vallei of Valle de Cocora is een nationaal park in het centrum van de koffieregio van Colombia. De vallei is de thuisbasis van ’s werelds hoogste palmboom, de waspalm, ook de nationale boom van Colombia. Terwijl je hier bent, heb je de kans om een ​​Colombiaanse koffieboerderij te bezoeken. Maar om je ervaring hier echt uniek te maken, kan je het nevelwoudgebied ervaren te paard. De ideale activiteit om de natuurlijke schoonheid van het park te verkennen.
Trek naar Ciudad Perdida

Als je je Indiana Jones wilt voelen, voeg dan La Ciudad Perdida toe aan je bucketlist met dingen om te doen in Colombia. Hoewel deze archeologische vindplaats niet zo groots is als Machu Picchu, hebben veel reizigers in Colombia deze trekking uitgeroepen tot een van de beste avonturen in Zuid-Amerika. Je brengt immers een week door in de Colombiaanse jungle.

Leer salsa in Cali

Cali wordt beschouwd als een van de beste salsadanssteden in Latijns-Amerika en is de thuisbasis van enkele van de toonaangevende professionele dansers van het land. Een groot aantal dansacademies biedt lessen aan zowel de lokale bevolking als reizigers. s´ Avonds kun je de geleerde technieken demonstreren in een van de vele nachtclubs.

Raft de Rio Pato met ex-FARC-guerrilla’s

Raften is altijd een spannende activiteit die je eens geprobeerd moet hebben. Maar wat als je gidsen een mix zijn van ex-FARC-guerrilla’s en burgers, die raften gebruiken als een middel om perspectieven op een regio van Colombia uit te dagen die te gevaarlijk was om te bezoeken tijdens de decennia van conflict. De Rio Pato is een van de meest uitdagende rivieren in Colombia met stroomversnellingen van klasse III en IV. Tours vertrekken vanuit Miravalle.

Ontdek de metamorfose van Medellin

Als je de serie Narcos hebt gezien op Netflix, dan kan je een beeld vormen van hoe de stad was tijdens de jaren ´90. Ondertussen is de realiteit vandaag heel wat anders. Medellín heeft de mantel van door drugs veroorzaakte conflicten van zich afgeworpen en is een getransformeerde stad, met moderne buurten als Poblado en Laureles met chique restaurants en een bruisend nachtleven. Om te ontdekken hoe de stad vroeger echt was, kun je op stadstour gaan met lokale gidsen die de metamorfose zelf hebben meegemaakt.
Bewonder het Amazonewoud

De Amazone-jungle van Colombia is zo ongelooflijk dat je het moet zien om het te geloven. Colombia heeft de op één na hoogste biodiversiteit ter wereld, waarvan een groot deel diep in het Amazone-regenwoud ligt. Dus als zwemmen met roze Amazone-dolfijnen, chillen met toekans, jagen op schattige jaguarundi’s en het bezoeken van een echt apeneiland je leuk lijkt, dan is een reis naar Leticia, Colombia’s toegangspoort tot de Amazone een verplichte stop op je Colombiaanse avontuur.