Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wat te doen in Tokio, Japan?

Als je naar Japan gaat, wil je deze epische lijst met dingen om te doen in Tokio niet missen. Tokio zit boordevol avontuur, eten, geschiedenis en cultuur en is een plek waar je gemakkelijk van houdt. Aangezien de hoofdstad van Japan op de reisroute van de meeste reizigers staat, delen we onze beste tips en adviezen die je zullen helpen bij het plannen van wat je gaat doen in Tokio, Japan!

Vergaap je aan het drukste kruispunt ter wereld

Wanneer ze in Tokio zijn, maken de meeste reizigers er een punt van om ’s werelds drukste kruispunt te zien: Shibuya! Het is een behoorlijk wild zicht om mensenmassa’s te zien samensmelten tot een belachelijk vol kruispunt. Ga op het trottoir staan ​​en wacht tot de oversteekplaatsen groen worden en verdwaal in de chaos! Kom overdag of ’s nachts wanneer alles gloeit in neonlichten. Of als je tijd hebt, kom dan voor beide!

Proef sushi op de beroemdste vismarkt ter wereld

Ooit de beroemdste vismarkt ter wereld, maar ook vandaag is Tsukiji nog steeds bijna een bedevaartsoord in Tokio voor zowel sushi-liefhebbers als nieuwsgierigen. Terwijl de tonijnveilingen in de ochtend zijn verplaatst naar Toyosu Market, is het nog steeds een sensationele plek om vroeg in de ochtend rond te lopen. Je kunt altijd komen om gewoon door het gebied te wandelen en het is nooit te vroeg om sushi te eten in een van de geweldige eetgelegenheden!

Keizerlijk Paleis

Het huidige paleis, gebouwd op de plaats van het oude Edo-kasteel, werd gebouwd in de jaren zestig en is de thuisbasis van de Japanse koninklijke familie. Het paleis en de tuinen zijn omgeven door een gracht, die samen met de bruggen die de gracht oversteken een heerlijke plek is om te wandelen en zich leent voor foto’s voor je Instagram-account.

Akihabara

Ook wel bekend als Electric Town. Dit is de plek om naartoe te gaan voor alles wat met anime of manga te maken heeft. Of je nu bekend bent met deze subcultuur of niet, het is de moeite waard om een ​​kijkje te nemen in de winkels om enkele van de geweldige dingen te zien die te koop zijn, variërend van oude videogames tot talloze anime-beeldjes.

Asakusa

Er is veel te ontdekken in dit fascinerende gebied, waaronder de Sensoji-tempel. Er is ook de winkelstraat Nakamise die van de toegangspoort Kaminarimon naar de tempel leidt. Deze straat, en de omliggende straten, zijn vaak gevuld met mensen die traditionele kimono dragen, terwijl het op de hoofdwegen mogelijk is om een ​​riksjatocht te maken, getrokken door mensen in traditionele kleding.

Geniet van het uitzicht vanaf de Skytree

De Skytree is voor Tokyo wat de Space Needle is voor Seattle. Als je door Tokio loopt en omhoog kijkt naar de skyline, kun je het echt niet missen. De Tokyo Skytree is 634 meter hoog en is een tv-uitzendtoren en een alomvattend symbool van de stad. Op een heldere dag is dit de beste plek in Tokio om Mount Fuji te bekijken.