Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hoe leer je het beste een nieuwe taal terwijl je reist?

Wist je dat het leren van een nieuwe taal een leuke en lonende ervaring kan zijn? Onderzoek toont aan dat het leren van een nieuwe taal je geheugen, probleemoplossend vermogen en zelfs je vermogen om creatief te denken kan verbeteren. Het is ook een geweldige manier om contact te maken met mensen uit andere culturen.

Maar het leren van een nieuwe taal kan ook een uitdaging zijn. Als je van plan bent om naar verschillende bestemmingen te reizen waar ze talen spreken die je niet kent, is het belangrijk om voorbereid te zijn. Hier zijn enkele manieren om een ​​nieuwe taal te leren tijdens het reizen.

Reis alleen

Als je bang bent om nieuwe talen in het buitenland te spreken, is dit een belangrijke tip. We weten allemaal dat het geweldig is om met vrienden te reizen, maar als je alleen reist, is de kans veel groter dat je uit je comfortzone stapt en contact maakt met mensen die je waarschijnlijk niet zou ontmoeten als je met je beste vrienden reist. Deze mensen kunnen je helpen om snel een taal te leren!

Ik zou ook niet aanraden om met een vriend mee te gaan die de taal spreekt die jij wilt leren, want dan laat je hem al het werk doen. En als je niet oefent met spreken, zal je het niet verbeteren.

Vermijd de toeristische plekken

Deze gaat hand in hand met de keuze voor een solo-reiservaring. Probeer weg te blijven van de meest toeristische plaatsen en van slaapzalen waar iedereen je moedertaal of Engels spreekt. Vermijd ontmoetingen met mensen uit je eigen land! Het verbreedt niet alleen je perspectief, maar je wordt ook gedwongen om in een andere taal te gaan communiceren.

Focus op communicatie

Focus op communicatie, niet op perfectie. Begin met de basis. Leer “Hallo!” zeggen, wijs naar dingen, vraag naar hun namen. Leer hoe je naar plaatsen kunt vragen. Probeer de antwoorden die je krijgt te begrijpen, en als je dat niet doet, blijf vragen stellen.

Begin eten te bestellen in de taal die je aan het leren bent of ga winkelen op de lokale markten. Het is als een spel. Elke keer dat je spreekt en betrokken raakt, verzamel je nog een stukje van de puzzel totdat uiteindelijk alles begint samen te vallen en logisch te worden.

Besteed je tijd zoals je die normaal besteedt

Besteed je tijd zoals je die normaal besteedt, maar doe alles in je doeltaal. Controleer of je favoriete tv-serie beschikbaar is in de taal die je aan het leren bent, of dat je favoriete boeken erin zijn vertaald.

Als je de dingen gaat doen die je normaal doet in de taal die je aan het leren bent, leer je vanzelf en heb je er plezier in! Dit kan van alles zijn, van het bijwonen van een yogales tot het bespreken van een onderwerp dat je interessant vindt, tot zelfs het leren van een instrument of het volgen van een kookles.