Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wonderbaarlijk Tokio: de must sees

Japan is een land dat een enorme fascinatie teweeg brengt bij veel mensen. En het kloppend hart van dit prachtige land is het indrukwekkende Tokio. Deze wereldstad is er eentje die je eens in het leven gezien moet hebben. Je gaat er van wolkenkrabbers richting authentieke gebouwen richting een wonderbaarlijke cultuur. Maar wat mag je zeker niet gemist hebben in deze gigantische stad?

De Senso-ji Tempel

Tokio is een stad die een veelheid aan tempels herbergt. De oudste en meest bekende is echter zonder enige twijfel de Senso-ji Tempel. Je vindt ze terug in de bekende wijk Taitõ en hier staat het bouwwerk al sinds de zevende eeuw. Logischerwijze is er door de jaren heen wel wat herbouwd. Zo moest de toegangspoort in de twintigste eeuw nog herbouwd worden nadat een brand de oude verwoestte. In de buurt van de tempel vind je heel wat leuke souvenir standjes en kraampjes met echte traditionele gerechten.

Het nationale museum

Wil je in Tokio even een museum meepikken? Kies dan voor het Tokyo National Museum gelegen in het Uenopark. Dit is het grootste museum van Japan en je vindt hier tal van kunstwerken die tentoon worden gesteld. De collectie bestaat uit uiteenlopende zaken zoals samoerai zwaarden, traditionele kleding, houtsnijkunst en nog veel meer. Vergeet ook zeker niet om de tuinen een bezoekje te brengen. Ze zijn prachtig!

Het Keizerlijk Paleis

Vlakbij het Centraal Station van het immense Tokio staat het mythische Japanse keizerlijke paleis. Dit gebouw, dat ook wel Kokyo genoemd wordt, was tot 1868 ook het politieke hart van het land. Sindsdien is het de keizerlijke familie die hier resideert. Jammer genoeg is het paleis slechts zeer beperkt open voor het publiek. Enkel op 2 januari en op de verjaardag van de regerende keizer kan je er binnen geraken. De prachtige tuinen zijn wel altijd toegankelijk!

Mount Fuji

Mount Fuji is misschien wel de bekendste berg ter wereld. Het is ook een berg die je vanuit de hoofdstad kunt zien. Vergis je echter niet: om er effectief te geraken moet je nog wel zo’n honderd kilometer overbruggen. Desondanks is het de moeite waard om eens de trip te maken. Deze heilige vulkaan herbergt niet alleen heel wat Japanse cultuur maar ook populaire grotten zoals Narusawa en Fugaku.

Shibuya

Ben jij iemand die graag een stapje in de wereld gaat zetten? Dan is Shibuya het deel van Tokio waar je moet zijn. Dit is immers de plek van het nachtleven en waar de jonge mensen met elkaar in contact komen. Dit is het deel van Tokio waar neon welig tiert en videoschermen overal zijn. Je wilt dat toch niet missen?