Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De mooiste plekjes van Brazilië

Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika en is ook één van de meest aantrekkelijke. Wanneer je denkt aan Brazilië denk je aan carnaval, aan prachtige stranden, aan schitterend weer en natuurlijk ook aan voetbal. Het is het land van het Amazonewoud, van de favelas maar ook van de levenslust. Ben jij van plan om een reis richting Brazilië te boeken? Overweeg dan zeker eens volgende bestemmingen.

Pantanal

Pantanal vind je terug in het westen van Brazilië en staat te boek als het meest omvangrijke draslandgebied ter wereld. Het is een natuurgebied met een ontzettend rijk ecosysteem. Wat vind je er dan allemaal terug? Wat dacht je van honderden vogel- en vissoorten. Meer dan honderd zoogdieren en enkele duizenden plantensoorten. Als je een fan bent van natuur en van wandelen? Dan kan je een bezoekje aan de Pantanal niet missen.

Rio de Janeiro

Brasilia is de hoofdstad van het land maar iedereen weet dat het echte kloppend hart van Brazilië Rio de Janeiro is. Het is hier dat je de iconische stranden Copacabana en Ipanema Beach terug kunt vinden. Het is hier dat je het legendarische beeld van Christus de Verlosser kunt zien. Wat valt er nog te doen in Rio de Janeiro? Wat dacht je van de kabelbaan naar de Suikerbroodberg. Wat dacht je van de levendige bars en eetgelegenheden die de stad rijk is? Als je ver van tevoren reserveert is ook carnaval vieren hier een absolute must!

Manaus

In het noorden van Brazilië vind je de handelsstad Manaus terug. De stad zelf is op zich niets bijzonder maar is wel de toegangspoort tot de Amazone. Dit is misschien wel het meest indrukwekkende natuurgebied ter wereld. Vanuit Manaus kan je perfect tal van wandeltochten doorheen de jungle of boottochten over de rivier ondernemen. Mis zeker het ‘meeting of the waters’ punt niet. Op dit punt komen de rivieren Rio Negro en Rio Solimões samen. Een indrukwekkend schouwspel!

Iguazu Falls

De grens tussen Brazilië en Argentinië wordt gekleurd door de meer dan driehonderd watervallen van Iguazu Falls. Met een breedte van 2,7 kilometer en een hoogte tot 82 meter is dit hele gebied ronduit indrukwekkend. Het zijn misschien wel de mooiste watervalpartijen ter wereld. Ben je een echte waaghals? Waag je dan zeker eens aan een boottochtje.

Salvador

Zoek je net iets meer cultuur op na al heet natuurgeweld van Brazilië? Dan is Salvador misschien wel wat je zoekt. Salvador is de derde grootste stad van het land en heeft een zeer knappe historische binnenstad. Niet voor niets vind je de binnenstad terug op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Leuk weetje: Salvador is ook beroemd als epicentrum van capoeira.