Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ultieme avonturen in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is het paradijs voor avonturiers die klaar zijn voor superspannende activiteiten. Dit land van wilde wonderen verwelkomt avontuurlijke daredevils van over de hele wereld om de gedurfde en fascinerende activiteiten en plaatsen als nooit tevoren te ervaren. Dus als je op vakantie bent in dit deel van Afrika, beperk jezelf dan niet tot het ervaren van de natuurlijke glorie, maar laat de spannende plekken de adrenaline door je lijf pompen.

Abseilen langs de Tafelberg

Bovenaan onze lijst staat de Tafelberg. Je kent het waarschijnlijk als de beroemde berg met platte top in de prachtige stad Kaapstad met adembenemend uitzicht… maar wist je dat je ook van de rand kunt abseilen?

Met de Atlantische Oceaan onder je en adembenemende uitzichten op Robbeneiland en Camps Bay, zal dit een ervaring zijn die je je nog jaren zult herinneren. Het is een van de leukste dingen om te doen in Zuid-Afrika. Het hele proces duurt slechts ongeveer een uur, waardoor je tijd hebt om nog veel meer rond de berg te verkennen.

Wandel over de Otter Trail

Je moet redelijk fit zijn voor dit avontuur. Het parcours duurt 5 dagen en 4 nachten kamperen onder de sterren om een ​​afstand van 42 kilometer af te leggen.

De landschappelijke schoonheid van dit beroemde wandelpad is een ongelooflijk medicijn voor lichaam en geest. Onderweg word je buiten adem gelaten door de fauna, flora, watervallen en rotsformaties. Het pad is uniek omdat het het beste van twee werelden biedt: de prachtige bossen en heldere poelen, evenals de ongerepte Zuid-Afrikaanse kustlijn. Je zult vrijwel zeker ook wilde bavianen tegenkomen!

Verken de Cango grotten

Deze spectaculaire grotten liggen aan de voet van de Swartberg-bergen, op slechts 25 minuten rijden van de stad Oudshoorn in de West-Kaap. Er zijn twee tours waar je uit kunt kiezen, de “standaard tour” en de “adventure tour”, de laatste raden we ten zeerste aan!

Je klimt door nauwe doorgangen en kruipt door kleine spleten. Het hoogtepunt van de avontuurlijke tour van 30 minuten is het passeren van de beroemde “Devil´s Chimney”, die maar liefst 45 cm meet… Klinkt onmogelijk, maar de gemiddelde persoon past er redelijk gemakkelijk doorheen.

Kajak met nijlpaarden en krokodillen in KwaZulu-Natal

Kajakken met nijlpaarden en krokodillen stond waarschijnlijk niet hoog op je lijstje van wat te doen in Zuid-Afrika. Hoewel nijlpaarden er schattig en rond uitzien, zijn ze dat verre van… het zijn zeer agressieve wezens en het is bekend dat ze mensen aanvallen met weinig tot geen provocatie. Krokodillen, met hun prehistorische uiterlijk, zijn echt eng en ze zijn ook snel! Afgezien van de angstaanjagende dieren die je tijdens je reis tegenkomt, is de kajakervaring werkelijk prachtig.

Probeer Shark Cage Diving in Gansbaai

Heb je ooit een van de meest gevreesde roofdieren op aarde van dichtbij willen ontmoeten? Gansbaai ligt op ongeveer twee en een half uur rijden van Kaapstad en heeft een van de hoogste concentraties grote witte haaien ter wereld.

Zie het als een omgekeerd bezoek aan de dierentuin. In plaats van dat het dier in een kooi zit, is het deze keer jij. Grote witte haaien kunnen tot 3 meter lang worden en zijn erg nieuwsgierig waardoor ze tot aan de kooi komen!