Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beste duiklocaties ter wereld

Duiken is een activiteit die je toelaat om een hele nieuwe wereld te ontdekken. Of het nu bewonderen is van het mariene leven, het verkennen van scheepswrakken of het bewonderen van onderwatergrotten. Misschien heb je net je Padi Open Water brevet gehaald of misschien ben je al gevorderd. Hoedanook, deze duiklocaties moeten gewoon op je verlanglijstje staan.

Palau

Palau is de thuisbasis van enkele van de beste duiklocaties ter wereld. Van enorme scholen vissen, veel haaien, gezonde riffen, wrakken uit de Tweede Wereldoorlog en niet te vergeten het wereldberoemde Jellyfish Lake en Blue Corner Wall. Deze duiklocatie is een paradijselijk eiland voor duikers van elk niveau. Het eiland Palau komt allemaal neer op een waanzinnig goede duikplek die zelden teleurstelt.

SS Yongala-scheepswrak, Australië

De SS Yongala Shipwreck is zonder twijfel een van de beste plaatsen om te duiken in Australië en wordt beschouwd als een van de beste scheepswrakduiken ter wereld. Het wrak, gelegen in Queensland, zit vol met allerlei soorten zeeleven, variërend van de gevlekte reuzentandbaars tot prachtige zeeslangen.

Great Blue Hole, Belize

De beroemdste duikstek van Belize is de Belize Blue Hole, die momenteel in de top 12 van beste duikplekken ter wereld staat. Belize heeft een van de beste koraalriffen ter wereld en het grootste rifsysteem op het noordelijk halfrond, waardoor het een van de grootste duiklocaties ter wereld is.

Hanga Roa

Een van de meest unieke duiken die iemand kan doen, bevindt zich in de haven van Hanga Roa. Hanga Roa is de hoofdstad van Paaseiland en deze verbazingwekkende en gemakkelijke duik wordt de Moai-duik genoemd. En zoals de naam al aangeeft, is dit de enige plek op aarde waar je een stenen hoofdbeeld van Paaseiland onder water kunt ontmoeten! Deze moai is ondergedompeld in ongeveer 9 meterwater.

Gordon Rocks, Galapagos eilanden

De Galapagos is wereldberoemd om zijn ongelooflijke dieren in het wild en de onderwaterwereld is geen uitzondering. Een van de beste excursies in de Galapagos is een bezoek aan Gordon Rocks, een duikstek in de buurt van het eiland Santa Cruz.

Gordon Rocks is een van de beste plekken ter wereld om hamerhaaien en de Oceanic Sunfish te vinden. Je kunt ook Galapagos-haaien, witpuntrifhaaien, gigantische zeeschildpadden, pijlstaartroggen, murenen, Galapagos-palingen, Barracuda´s en andere tropische vissen zien.

Manta ray dive Kona, Hawaï

Onderwaterlichten die op de oceaanbodem zijn geplaatst, trekken oneindig veel plankton aan, die op hun beurt de prachtige mantaroggen aantrekken tijdens het duiken in Kona, Hawaï. De mantaroggen komen zo dicht bij je dat je een onvergetelijke tijd met een van de mooiste dieren ter wereld krijgt.

De Cenotes, Yucatan

Grotduiken is een ongelooflijke ervaring. Op het schiereiland Yucatan in Mexico tref je cenotes aan, ofwel onderwatergrotten. Niet verrassend dat sommige cenotes ook heel wat duikers aantrekken. Cenote Dos Ojos is een van de meest populaire cenotes om in te duiken. Beginners kunnen hier stalagmieten en stalactieten bewonderen. De nabijgelegen cenote El Pit is dan weer een voor de gevorderde duikers. Hier duik je maar liefst tot 30 meter diep voor een surreële ervaring.