Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

3 eenvoudige low budget tips om spotgoedkoop te reizen

Het is altijd leuk om nieuwe reisbestemmingen, nieuwe culturen en nieuwe nationaliteiten te leren ontdekken. Maar een reis plannen gaat vaak gepaard met een (duur) prijskaartje. Denk maar op het eerste gezicht aan peperdure bars en prijzige nachtclubs, onverwachte uitgaven tijdens excursies of verschillende museumbezoeken. Maar als je goedkoop een reis wil organiseren, zijn er verschillende eenvoudige manieren om te besparen op de reisuitgaven. Zonder te moeten inboeten op de kwaliteitsnormen van je vakantie, kan je wel besparen tijdens je reis met volgende eenvoudige low budget tips.

1. Het principe van couch surfing

Indien je geen accomodatie kunt veroorloven of dat je je spaargeld tijdens je reis aan iets anders wil gaan uitbesteden, heb je sinds enkele jaren de mogelijkheid te logeren bij mensen die woonachtig zijn in de vakantiebestemming waar je naartoe reist. De term couch surfing komt eigenlijk van de website couchsurfing.com. Deze website koppelt reizigers die naarstig op zoek zijn naar slaapplaatsen over heel de wereld. Het is vrij makkelijk om een profielpagina aan te maken. De hamvraag luidt: hoe weet je dat iemand betrouwbaar is om te gaan logeren? Couch surfing heeft daar een vernuftig systeem over opgezet met veiligheidsparameters dankzij referenties. Het is belangrijk dat je eerst deze uitgebreide reviews gaat lezen. Kleine praktische tip: hou voor alle zekerheid altijd een plan B achter de hand.

2. Verblijf als backpacker en in hostels

Backpackers of hostels zijn heel vaak een goedkope plek om de nacht door te brengen. De grote slaapplaatsen zijn uiteraard het minst duur. Maar als je liever op je privacy staat en niet je kamer wil delen met onbekende backpackers, dan heeft de meerderheid van de hostels ook enkele of dubbele kamers ter beschikking. Die zijn wel een stukje prijziger, maar de tarieven liggen gevoelig lager dan gemiddelde hotelkamers. Het aangename aan hostels is dat meestal een keuken is voorzien waar je je je eigen potje kookt. Op die manier moet je ’s avonds geen restaurant opzoeken.

3. Logeren bij vrienden op de vakantiebestemming

Wat als je vrienden hebt die op mooie vakantieplekken wonen? Breng eens een aangekondigd bezoekje. Dit is een goede en ideale manier om wat bij te praten en het nuttige met het aangename te koppelen via het aangeboden gratis nachtverblijf. Neem iets mee vanuit Nederland als geschenk wat ze kunnen gebruiken of koop een boek. Door bij de vrienden te verblijven ga je de reisbestemming beter leren kennen door de uitgebreide informatie die je vrienden geven. Zo leer je plaatsen ontdekken die vaak onbekend zijn voor toeristen. Maar je moet geen vrienden in het buitenland hebben wonen om te logeren. Deze aanpak kan je ook toepassen in eigen land. Soms zijn dorpen of steden in Nederland ook leuk en boeiend om een weekendje door te brengen bij je vriendenkring.