Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wanneer boek je goedkoop een last minute

De dag van vandaag zijn vakanties niet meer goedkoop. Daarom werd jaren geleden een nieuwe formule in de reiswereld in het leven geroepen: de lastminute. Dit scheelt een hele slok op een borrel als je prijzen gaat vergelijken. Door lastminute te boeken spaar je makkelijk honderden euro’s op een reis per persoon. Maar wanneer is de meest goedkope tijd om een lastminute te gaan boeken. Een kleine handleiding hoe je dit aanpakt.

Wat is een lastminute eigenlijk?

Een lastminute boeken om op vakantie te gaan zorgt ervoor dat je goedkoper naar een vakantiebestemming kunt vertrekken. Hoe dichter dat de datum van je vertrek nadert, hoe voordeliger de prijs gaat zijn. De reden waarom lastminutes voordeliger zijn heeft te maken met het feit dat de touroperators op voorhand hotelkamers en passagiersstoelen op het vliegtuig hebben ingekocht. Voor iedere stoel of hotelkamer die leeg blijft, betaalt de reisorganisator geld. Uiteraard willen ze die leegte zoveel mogelijk opvullen. Daarom worden lastminutes aangeboden.

Voor wie is lastminute boeken aantrekkelijk

Een eerste voorwaarde is dat je als reiziger niet te kieskeurig moogt zijn wanneer je een lastminute wil gaan boeken. In de meeste gevallen zal je moeten kijken waar je graag naartoe zou willen gaan. Om alle misverstanden uit de weg te ruimen. Wanneer je met een grote groep op vakantie wil gaan, is een lastminute boeken geen goed idee. De tickets mogen weliswaar dan wel een stuk goedkoper zijn. De beschikbaarheid is een heel stuk minder. Als je met 2 of 4 personen op reis wil gaan, dan loont het de moeite om een lastminute aanbieding te zoeken.

Hoe begin je eraan en filter je de aanbiedingen

Via een lastminute een reis plannen vergt enige flexibiliteit. Denk maar aan het tijdstip en het land van bestemming waar je naartoe wil gaan. Daarom zal je eerst het land moeten kiezen waar je voorkeur naar uit gaat. Als je niet een bepaalde bestemming voor ogen hebt omdat je daar weinig aandacht aan hecht, heb je meerdere keuze opties. Een andere factor waar je rekening mee moet houden is de reisduur. Een week, twee weken of meerdere weken. Bekende lastminute reisbestemmingen in Europa zijn:

  • Algarve
  • Gran Canaria
  • Mallorca
  • Turkije
  • Kreta

1 tot 2 weken op voorhand boeken is het meest voordelig

Als je niet vastzit aan een bepaalde vakantieperiode, dan kan je het beste een lastminute 1 tot 2 weken boeken voor dat je vertrekt. Dan zijn de lastminute aanbiedingen over het algemeen het goedkoopst. In die periode is het boeken van een lastminute ook wat meer avontuurlijker. Schuiven met vertrektijden, de verblijfsduur en de luchthaven zorgen voor een goedkoper lastminute prijskaartje.