Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De mooiste treinritten ter wereld

Er wordt vaak gezegd dat het allemaal draait om de reis en niet de bestemming. Dat is zeker het geval bij treinreizen. Niets overtreft de romantiek dat komt kijken bij het aanschouwen van steden, prachtige berglandschappen of zelfs de wildernis vanuit het raam van de trein. Hier zijn enkele treinritten die tot de mooiste treinreizen in de wereld horen.

De Rocky Mountaineer

De Rocky Mountaineer’s First Passage to the West, die het spectaculaire landschap van Brits-Columbia tussen Vancouver en Banff beslaat, is een van de meest pittoreske treinritten in Canada. De kosmopolitische kuststad Vancouver achter zich latend, worden passagiers getrakteerd op schitterende bezienswaardigheden vanuit het comfort van luxewagons, waaronder het wilde water van Hell’s Gate in Fraser Canyon en steile paden langs de Thompson River. De reis begint met een overnachting in de stad, voordat hij boven de Canadese Rockies uitstijgt en aankomt bij het indrukwekkende Banff.

De Transsiberian Express

De Trans-Siberische spoorlijn is een van de langste spoorlijnen ter wereld, met een lengte van 9.289 km. Beginnend bij het westelijke eindpunt in Moskou, steekt de Trans-Siberian Express het Oeralgebergte over en door dicht Siberisch woud. Het beslaat de gehele breedte van Rusland en verbindt de hoofdstad met Vladivostok in het oosten. De zevendaagse reis voert passagiers langs bezienswaardigheden, waaronder de prachtige 984 m lange brug die de rivier de Ob oversteekt in Novosibirsk (de op twee na grootste stad van Rusland) en de ongelooflijke blauwe wateren van het Baikalmeer, het grootste zoetwatermeer in volume in de wereld.

De Tazara

De Tanzania & Zambia Railway Authority (TAZARA) rijdt twee nachten tussen Kapiri Mposhi, Mbeya en Dar es Salaam. De treinen hebben slaaprijtuigen en een restauratierijtuig en de reis is een groot avontuur. De Tazara-trein is immers een geweldige manier om met een klein budget op safari te gaan. De route gaat door het Selous-wildreservaat, een van de grootste ter wereld, waar je de kans hebt om olifanten, neushoorns, nijlpaarden, leeuwen, giraffen, zebra’s en meer te spotten. De volledige reis is 1860 kilometer lang.

De Kandy Ella

De Kandy-Ella-treinreis wordt beschouwd als een van de mooiste treinritten in Zuid-Azië en is een caleidoscoop van het beste van Sri Lanka. Deze treinrit neemt je mee door de glooiende graslanden, uitgestrekte theeplantages en prachtige watervallen. De reis van 6 uur is net zo fascinerend als de foto’s op het internet suggereren.

De TranzAlpine

De TranzAlpine, die tussen Christchurch, Arthurs Pass en Greymouth op het Zuidereiland rijdt, is een van de meest veelbelovende treinritten in Nieuw-Zeeland. Van de Canterbury Plains tot de Zuidelijke Alpen, de rivierdalen van de Waimakariri-rivier tot de Arthurs Pass en ten slotte tot de iconische Franz Josef- en Fox-gletsjer, deze rit bestrijkt het beste van het Zuidereiland. De treinreis neemt je mee naar een wereld van uitzonderlijke uitzichten met bergdorpen, regenwouden, kloven en tunnels.

Glacier Express

De Glacier Express neemt je mee over de hoge Alpen in de Zwitserse Alpen en doet zijn naam alle eer aan. Aangeprezen als de langzaamste sneltrein ter wereld, de Glacier Express is een rit van 8 uur en heeft onderweg een wereld aan verrassingen voor je. Gletsjers, besneeuwde bergtoppen, 91 tunnels en 291 bruggen klinken fascinerend in de oren en maken dit een van de mooiste treinritten ter wereld.