Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vijf van de mooiste nationale parken in de VS

De Verenigde Staten herbergt meer dan 60 prachtige nationale parken. Deze indrukwekkende nationale schatten bieden een zeer diverse verscheidenheid aan landschappen en trekken elk jaar miljoenen bezoekers die zich willen onderdompelen in natuurlijke schoonheid. Van de oostkust tot het westen en overal daar tussenin, hier zijn enkele van de mooiste nationale parken in de VS.

Bryce Canyon

Bryce Canyon is vooral bekend om zijn hoodoos. Deze kleurrijke zandstenen pilaren verdringen de kloof en vormen een ongelooflijk mooi, buitenaards landschap. Het belangrijkste gebied waar ze worden gevonden is Bryce Amphitheatre, ook wel de “Stille Stad” genoemd, en dit is het centrum van het park. Er zijn meerdere uitzichtpunten langs de rand. Het licht is het mooist bij zonsopgang en zonsondergang, maar ze zijn op elk moment van de dag de moeite waard.


Bezoekers mogen de pittoreske rit van 24 kilometer (enkele reis) vanaf de ingang van het park naar Rainbow Point en Yovimpa Point aan het einde niet missen. Er zijn onderweg 13 schilderachtige uitzichtpunten, dus het is het beste om ten minste drie uur voor de rit uit te trekken.

Yellowstone

Yellowstone is misschien wel een van de beroemdste nationale parken van het land en heeft voor elk wat wils. Het staat bekend als de “Serengeti van het Westen”, door het vele wildlife dat je er aantreft zoals wolven, coyotes, bizons en grizzlyberen. Andere delen van het park hebben vaak elanden, dikhoornschapen, elanden en pronghorns.


Naast een overvloed aan diverse dieren in het wild, is Yellowstone de thuisbasis van het meest actieve geiserveld ter wereld. Enkele van de meest spectaculaire geisers zijn de Old Faithful en Mammoth Hot Spring.

Glacier National Park

Glacier National Park is een van de mooiste nationale parken in de Verenigde Staten en biedt bezienswaardigheden die je niet op veel andere plaatsen in de continentale VS vindt. Van gletsjers en ijsbergen tot adembenemende bergen, je zult zeker verliefd worden op Glacier National Park. Houd je ogen open terwijl je door het park reist, want je zult waarschijnlijk wilde dieren zien rondhangen, zoals berggeiten en grizzlyberen!

Grand Canyon

De Grand Canyon is een van de meest populaire attracties in de Verenigde Staten en wordt erkend als een van de zeven natuurlijke wonderen van de wereld. De mix van ravijnen, watervallen en dieren in het wild is van nature een verbazingwekkend kunstwerk waar iedereen van kan genieten. Mis zeker de Skywalk niet, de hoefijzervormige vrijdragende brug, die een huiveringwekkend luchtbeeld van de kloof geeft vanaf een hangende glazen vloer. Avonturiers kunnen de rim-to-rim wandeling maken of zich wagen aan een raftingtocht op de Colorado.

Yosemite

De Verenigde Staten zijn gezegend met een breed scala aan duizelingwekkende nationale parken, maar wat natuurlijke schoonheid betreft, behoort Yosemite National Park tot de allerbeste. Met iconische watervallen en granieten rotsformaties, eindeloze kilometers prachtige wandelpaden, gigantische sequoias, spectaculaire uitzichtpunten en een pittoreske rivier die door een perfecte vallei stroomt, heeft Yosemite voor elk wat wils. Yosemite Falls, Half Dome en El Capitan zijn de sterren van de show in Yosemite Valley. Maak zeker een wandeling in deze buurt.


Wat is jouw favoriete nationale park in de VS?