Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uitstap dichtbij: Brugge

Wie zegt dat een stedentrip altijd een vliegtuigreis vereist? Ook dichtbij huis hebben we enkele prachtige steden die het zeker verdienen om verkend te worden tijdens een weekendje weg. Zo is het West-Vlaamse Brugge met zijn middeleeuws centrum de perfecte bestemming om culturele en culinaire hoogtepunten te combineren.

Wat is er te zien en doen in Brugge?

Bewonder de Grote markt

Brugge heeft heel wat fotogenieke pleintjes en plekjes. De bekendste is ongetwijfeld de Grote Markt. Je zal het wellicht meerdere keren oversteken tijdens je ontdekkingstocht in de stad. Aan de ene kant heb je de kleurrijke bakstenen huizen die op alle Brugse ansichtkaarten te zien zijn. Aan de andere kant is er dan weer het Historium Museum en uiteraard de prachtige Belforttoren die het uitzicht domineert.

Beklim de trappen van de Belforttoren om te genieten van een duizelingwekkend uitzicht

Als je van verbluffende uitzichten houdt, moet je in Brugge de trappen van het Belfort beklimmen. Vanaf de top kun je genieten van een spectaculair 360 graden uitzicht over de hele middeleeuwse stad. Je moet het wel verdienen, want om de top te bereiken moet je 366 claustrofobische trappen beklimmen. Gelukkig compenseert het uitzicht de inspanning.

Geniet van een boottocht op de grachten van Brugge

Brugge wordt wel eens het Venetië van het Noorden genoemd. Die naam alleen al zorgt ervoor dat een boottocht op de grachten onvermijdelijk is om Brugge echt beleefd te hebben. Het biedt een ander perspectief op heel wat bezienswaardigheden.

Proef de vele lekkernijen van het land

België staat bekend om zijn vele specialiteiten. Wie houdt er niet van een heerlijk pak friet met mayonaise? Lekkere chocolade of de Luikse Wafel waar je na een hap ongetwijfeld naar meer verlangt? Of proef een van de Belgische bieren zoals de lokale specialiteit Brugse Zot. Ver zal je niet hoeven te zoeken om deze lekkernijen te kunnen proeven. Wil je meer weten over de geschiedenis ervan? Bezoek dan het Frietmuseum, het Chocomuseum in Brugge of Brouwerij de Halve Maan.

Verdwaal in de kasseien straten en tussen de grachten

Er zijn veel mooie kerken, belangrijke monumenten en musea te zien in Brugge, maar het beste wat je kunt doen is gewoon verdwalen terwijl je tussen de geplaveide straatjes en de grachten van de stad loopt. In elke hoek vind je wel een leuk detail en op veel plekken geniet je van prachtige weerspiegelingen in de grachten. Mis zeker ook de Rozenhoedkaai niet, een populaire plek bij toeristen bij zonsondergang.

Beleef een romantisch moment op de charmante St. Bonifaciusbrug

Brugge zit vol met romantische plekjes zoals aan het Minnewaterpark, maar de Sint-Bonifaciusbrug is misschien wel de leukste. Deze pittoreske brug omringd door typisch Vlaamse huizen ligt verscholen achter de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Het is moeilijk om je een meer romantische plek voor te stellen dan deze. Niet verwonderlijk dat mensen het de brug van de geliefden noemen.

Hoe geraak je in Brugge?

Brugge is makkelijk bereikbaar met de trein vanuit verschillende steden. Vanuit Antwerpen spoor je in zo´n anderhalf uur naar Brugge. Ook vanuit Brussel is de West-Vlaamse stad makkelijk bereikbaar. Vanaf het station van Brugge bereik je het historisch centrum te voet via het koning Albert I-park of de groene gordel rondom de stad.