Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De verborgen plekjes van het continent Oceanië!

Het continent Oceanië ligt het verst weg van het continent Europa. Als je dus een reisje naar dit continent wil maken, moet je flink in de buidel tasten en best wel wat geld hebben gespaard. Dat vergt wel wat discipline, aangezien sparen niet vanzelf gaat. Maar, het is zeker het geld waard. Het continent Oceanië is erg divers en kent hele andere natuur dan Nederland. Maar, welke landen uit Oceanië moet je toevoegen aan jouw reisschema? Welke landen mogen echt niet ontbreken? Dat lees je hier!

Australië

Australië is het bekendste land van het continent Oceanië. Het is een land met enorm wervelende steden, maar ook prachtige natuurlandschappen. Dit is voor veel mensen de ideale combinatie. Spot vissen in alle kleuren van de regenboog in de Great Barrier Reef, een door de Lonely Planet bekroond rif. Haal hier je duikbrevet en ga gelijk op pad in het grote rif: je zult je ogen uitkijken in de kleurrijke onderwaterwereld! Je kan ook kiezen voor een tripje naar een bruisende stad, zoals Sydney. De Sydney Opera House is in het echt nog veel indrukwekkender dan op foto’s. Ben je even helemaal klaar met de drukke stad? Trek jezelf dan eventjes terug op Bondi Beach met een frisse cocktail. Kortom: Australië is een

Nieuw-Zeeland

Dat Nieuw-Zeeland een rijke natuur heeft, staat buiten kijf. In dit land vind je glimmende gletsjers, bergtoppen met sneeuw, uitgestrekte wijngebieden en imposante vulkanen. Nieuw-Zeeland heeft zijn natuurlijke schoonheid weten te behouden, ondanks de menselijke invloeden. Gelukkig worden deze zo beperkt mogelijk gehouden. Daarnaast zijn er veel gave diersoorten om te bekijken in Nieuw-Zeeland. Het spotten van walvissen of haaien is hier eerder de regel dan uitzondering. Er zijn genoeg excursies te boeken in Nieuw-Zeeland: je zal je ongetwijfeld geen moment vervelen!

Fiji

Het eiland Fiji is de meest relaxte vakantiebestemming van de drie. Op deze eilanden (Fiji bestaat uit ruim 300 eilanden) vind je hagelwitte stranden en azuurblauw water. Ook is het een fijne bestemming om te leren surfen, dus mocht je dat ooit nog eens willen leren, grijp hier dan je kans! Als je een van de eilanden helemaal hebt gezien, kan je eenvoudig met de boot of een binnenlandse vlucht naar een ander eiland toe uit de Fiji-eilandengroep. De natuur is op het ene eiland groener dan op het andere eiland. Zo is het ene eiland meer geschikt voor een verblijf aan het strand, terwijl je op het andere eiland kan ziplinen en bergbeklimmen. Zo kan je zelf kiezen welke activiteiten jou aanspreken en een ticket boeken naar dat desbetreffende eiland. Ideaal!

En, vind jij Oceanië ook de moeite waard? Stel het sparen niet langer uit, begin vandaag nog met sparen, om jouw droom zo snel mogelijk te verwezenlijken!