Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De beste gratis dingen om te doen in Auckland, Nieuw-Zeeland

Auckland mag dan wel niet de hoofdstad zijn van Nieuw-Zeeland, toch is het misschien wel populairder dan Wellington voor toeristen. De bruisende metropool Auckland gaat immers gepaard met prachtige omliggende terreinen. Ontdek hier de beste gratis dingen om te doen tijdens een bezoek. 

Beklim een nabijgelegen vulkaan

Wist je dat er ongeveer 50 vulkanen zijn die het unieke landschap van Auckland vormen? Voor degenen die zin hebben in een ontspannen wandeling is het zeker een aanrader om de volgende gemakkelijk toegankelijke vulkaantoppen te beklimmen als een van de beste gratis dingen om te doen in Auckland:

Rangitoto

Rangitoto is een van de meest iconische natuurlijke monumenten van Auckland en tevens de jongste vulkaan. De opvallende symmetrische kegel van Rangitoto is gemakkelijk te zien voor de kust. Het is slechts 25 minuten varen over de haven vanuit het centrum van Auckland.

Mount Eden (Maungawhau)

Dit is de hoogste vulkaan van de stad. Ga hier te voet of op de fiets naartoe en je wordt beloond met een prachtig uitzicht over de stad en de Waitemata Harbour.

De berg Victoria (Takarunga)

Deze vulkanische kegel ligt in Devonport en biedt een schilderachtig uitzicht op zee. (De beklimming duurt ongeveer 10-20 minuten).

Aanschouw de stad vanaf een van de veel uitzichtspunten

Naast het beklimmen van vulkanen zijn er zeker ook andere manieren om een geweldig panoramisch uitzicht over Auckland te krijgen.

Devonport

In deze badplaats vind je in principe de vulkaan North Head, een van de oudste vulkanen in de regio. Om hier te komen, maak je een snelle boottocht van 10 minuten. Naast een prachtig uitzicht op de skyline en de mogelijkheid om de ondergrondse tunnels te verkennen, kun je ook gratis het Navy Museum bezoeken en zwemmen bij het nabijgelegen Cheltenham Beach.

Sky Tower

Het uitzicht vanaf de top van dit 328 meter hoge iconische monument is adembenemend. Als je meer lef hebt, kun je ook van grote hoogte bungeejumpen.

TIP: Als je luncht of een kopje thee drinkt in het Orbit restaurant dat hoog boven op de toren ligt, krijg je een uur lang GRATIS toegang tot het observatiedek!

Bezichtig de bezienswaardigheden

Wat is een betere manier om de stad te zien en er meer over te leren dan rond te lopen met een plaatselijke bewoner? Als je bijvoorbeeld met Auckland Free Walking Tours meegaat, kun je gratis deelnemen aan een 3-uur durende stadstour! Zo passeer je onder meer Queen Street, het belangrijkste commerciële centrum is vernoemd naar koningin Victoria en is bezaaid met populaire restaurants, winkels en cafés en Auckland Harbour Bridge, een ander icoon van de stad. 

Woon een gratis festival bij

De stad bruist het hele jaar door van de evenementen. De evenementen waar je op moet letten op je lijst met gratis dingen om te doen in Auckland zijn:

Tāmaki Herenga Waka Festival

Dit is een GRATIS en unieke 3-daagse, gezinsvriendelijke viering die het Māori-erfgoed en de cultuur van de stad laat zien. Hier kun je Māori-spellen en -workshops ervaren en spannende tribale waka-races bijwonen.

Lantaarnfestival Auckland

Als onderdeel van de viering van Chinees Nieuwjaar zijn er honderden Chinese lantaarns, muziek, dansvoorstellingen, traditionele festiviteiten en nog veel meer!

Pasifika Festival

Pasifka viert authentieke dorpen van eilanden in de Stille Oceaan en elk van hen zal optredens op het podium laten zien en hun goederen presenteren op een markt. Met deze levendige viering zul je zeker getuige zijn van verschillende culturen uit plaatsen als Kiribati, Cook Island en Samoa!